Ogólne > Hydepark
Legalny wywóz auta na PL blachach z Dani
roga:
--- Cytat: michu w 17 Lip 2010, 06:02:08 ---pozwolenia nie mam chodzi mi tylko wywiezienie stad auta (legalnie)
--- Koniec cytatu ---
Jezeli poruszasz sie pojazdem bez pozwolenia (nielegalnie), to w jaki sposob chcesz wywiezc go legalnie. Odradzam zgloszenie sie do Skatu. Z chwila stwierdzenie, ze samochod nie jest zarejestrowany w Danii i jezeli wedlug przepisow prawa podlega obowiazkowi zarejestrowania - ryzykujesz w najgorszym wypadku, odebranie pojazdu i nie wydanie go przed oplaceniem obowiazujacych oplat i kar.
jeni:
--- Cytat: michu w 17 Lip 2010, 06:02:08 ---pozwolenia nie mam chodzi mi tylko wywiezienie stad auta (legalnie)
--- Koniec cytatu ---
Wywiezć auto z Dani , proponuję na lawecie do granicy
neletop:
Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym watku.
Auto zostalo kupione w Polsce, ale stoi tu w Danii - tak?
Ty mieszkasz tu w Danii, czy chcesz tylko po nie przyjechac?
Data sprzedazy/kupna jest chyba nowa, wiec Skat nawet jakby chcial nie ma sie do czego przyczepic. Umowa zostala zawarta miedzy Polakami. Skat do tej pory niczego sie nie czepial, wiec nie ma sprawy (moim zdaniem).
Wszystko jest legalnie.
Ja po prostu nie widze w czym jest problem.
Moim zdaniem masz siadac za kabusewnice i jechac.
wielebny:
no ja tez nie kumam sprawy dostales jakis nakaz wywiezienia auta do polski w ciagu dwoch tygodni
albo zakaz poruszania sie polskimi samochodami po danii
jak nie to niemasz klopotu z jechaniem tym autem do polski chyba ze poprzedni wlasciciel jest w dani
i na auto zostal dany zakaz jezdzenia po dani tym autem jak jest po takim terminie opuszczenia dani wtedy ratuje cie skat zeby wziasc pisemko od nich ze zgoda na wywiezienie auta lub jak wczesniej ci mowia tursta z polski lub niemiec za kabusewnice i tez nic nie moga zrobic
Jomir:
Autor postu to juz pewnie podroz dookola swiata zakonczyl :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej