Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...
Esbjerg- nowe znajomości ;)
aga24:
jak narazie to jestem w szkole rolniczej niedaleko Århus.niestety tylko do lipca, pozniej smigam z powrotem na farme wlasnie niedaleko Esbjerg pewnie zostane na jakis czas w dk poki bedzie zajecie...o ktore teraz jest ciezko :( a Ty co teraz porabiasz w dk ILONA?????pozdrawiam
ilona:
a no właśnie siedzę w Polsce i szukam pracy.Nie spodziewałam się że bedzie tak cieżko ale nie odpuszcze-nie przezyje jak nie wyjade do Danii.Nie ma dnia żebym się nie wściekała na cały system rządzący tym krajem.W Danii to był raj.Chyba się ze mnazgodzicie no nie?Oby ten kryzys minął to może mi sie uda znaleźć cos dla siebie albo chłopaka w Danii.Tak wogóle byłam w Danii ok 6mies i nie zlalazlam stałej pracy(troszkę tylko sprzątałam) a szukałam dosłownie wszędzie:w rybach,rzeźni(pomimo rocznego doświadczenia) sprzatanie,byłam we wszystkich agencjach :( :(.Tak samo moj chłopak gdy stracił pracę w budowlance.pozdrawiam wszystkich na tym forum.
agusia24:
heh...no to rzeczywiscie niefajnie z Toba wyszlo!!!!pozostaje miec nadzieje ze kryzys kiedys w koncu minie.wiem z wlasnej autopsji i z doswiadczen moich znajomych ze znalezieniem pracy w dk jest bardzo ciezko!!!!!!nie wiem jak jest z innymi branzami, ale jesli chodzi o rolnictwo to jest straaaaaaaaaaaasznie ciezko :-[ moze jeszcze przyjda lepsze czasy heheheh
pozdrawiam ILONA
liselka:
Cześć dziewczyny,
ilona rzeczywiscie w trudnej sytuacji byliście. ale glowa do góry, rzeczywiscie w Danii znaleść teraz pracę jest jak igłę w stogu siana. Dużo teraz zwolnień się narobiło i ludzie szukaja pracy wręcz w panice. Ale miejmu nadzieję ze to się zkończy wreszcie. Aga24 gratuluje, znalazłaś prace...............fajnie. Ja pracuje przy sprzątaniu, zreszta juz 12 lat (bo mieszkam tu na stałe). A gdzie ty pracujesz agusia24?
ilona:
liselko a możesz mi napisać jak sobie poradziłaś przez te 12lat i ewentualnie jak mogę szukać pracy??Np.sprzątanie.Kurcze zazdroszcze Ci:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej