Ogólne > Tłumaczenia
Pomóżcie... :(
Sylvia87:
Dziękuję :) A napiszcie mi jeszcze jak mogłabym sprobować to wyprostować? Jak można skontaktować się ze SKATem i czy jest tak ktoś kto mówi po Polsku? Bo u mnie z językami nie bardzo...
GoTTie:
--- Cytat: Sylvia87 w 21 Sie 2007, 09:54:47 ---Bo u mnie z językami nie bardzo...
--- Koniec cytatu ---
Nie chce tu nic insynuowac, ale nie boisz sie tak wyjechac za granice bez znajomosci jezyka?
piatka:
Niech w Polsce ktos ci napisze po angielsku wyjasnienie do skatu, podaj swoje dane, cpr nr napisz jak dlugo pracowalas , kiedy, mozesz wyslac mailem
Sylvia87:
Hmm to nie tak że wogole nie znam ale gdybym miała rozmawiać z kimś przez tel to bym się tak denerwowała że nie wydusiłabym siebie ani słowa... :) Ale w Danii nie miałam problemu z jężykiem, potrafiłam się dogadać... :) No i wyjechałam przez pośrednika... JS... I teraz problemy a oni nie są w stanie pomóc... :/
Sylvia87:
Chcialabym jeszcze dodać, że ja wogóle nie wysyłałam żadnych papierów do Danii, nie rozliczałam się tam, tylko w Polsce... Płaciłam pieniądze Urzędowi Skarbowemu w Polsce... I zastanawia mnie to czemu oni coś do mnie wysyłają... Czy to nieporozumienie czy muszę też rozliczyć się w Danii...? :( Niedawno dostałam też papiery związane z pieniędzmi wakacyjnymi, niestety nie podałam im prawdopodobnie wszystkich informacji bo nie wpłacili mi pieniędzy na konto tylko odesłali czek, gdzie też były problemy co z nim teraz zrobić... Gdy poszłam z nim do swojego banku to pani mi powiedziała, że widzi takie coś pierwszy raz na oczy... Zadzwoniłam wtedy do duńskiego banku w Warszawie i kazali mi wysłać ten czek do nich za pośrednictwem mojego banku, tak też zrobiłam i będe czekać teraz do trzech miesięcy na przelew.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej