Ogólne > Praca w Danii

pozwolenie i numer CPR

(1/11) > >>

pozwolenie i numer CPR:
Witam.
Chciałabym zapytać o numer CPR i pozwolenie odn.pracy w DK.
Jak długo czeka sie za dokumentem z Kopenhagi.
Mija juz prawie 3 m-c jak złożyłam dokumenty a tu nadal cisza  ::)
Czy można jakoś przyspieszyć załatwianie tej sprawy?
Będę wdzieczna za pomoc z Waszej strony.
Pozdrawiam serdecznie :)

_maniak_:
Ludzie nie straszcie mnie. Dwa tygodnie temu złożyłem wnioski w Warszawie. Jeżeli to tyle trwa to nawet nie założę konta w banku  :-[

GoTTie:
maniak, pociesze cie tym ze moj kolega dostal CPR przed swietami i sylwestrem ;) a skladal tak jak ty, ale to bylo kiedys i teraz mysle ze w pazdzierniku bedziesz mial papiery. Szybciej jest zawsze jak skladasz tu bezposrednio do FynsAmt lub na Policji niz przez ambasade. Natomiast skladajacy bezposrednio w UDLST dostaja niemal ze od reki.

RybkaWillego:
A ja bym proponowała dzwonić do ambasady i pisać do nich maile z zapytaniem o papiery. Słyszałam, że to przyspiesza otrzymanie papierów. Warto spróbować. Ja tak robiłam i papiery szybko dostałam.
Życzę powodzenia.

Tula:
Ja czekalam trzy miesiace -- zalozycielce watku proponuje pisanie do udlst maili z pytaniami o sprawe, to czasami moze pomoc; slyszalam tez, ze pomaga, jesli pracodawca przyszly dzwoni i pyta o tempo pracy nad papierami swego pracownika :). Zycze cierpliwosci duzo :).

A statystyki udlst mowia, ze w lipcu sredni czas rozpatrywania spraw obywateli Unii wynosil 35 dni ;D.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej