Ogólne > Praca w Danii
Jakie są szanse na znalezienie pracy w administracji lub HR
MargaretMitchell:
--- Cytat: Mirra w 27 Sie 2007, 17:30:11 ---Proponuje zaczac nauke jezyka, ale w miedzyczasie przegladac oferty, na przyklad na www.jobindex.dk , ale tylko te po angielsku.
powodzenia
--- Koniec cytatu ---
przejrzałam właśnie oferty z tej strony, ponad 300 rekordów dla 70.tys miasta, które mnie interesuje i ANI JEDNA nie była po angielsku. Nawet do Burger Kinga :'(
GoTTie:
nie tak dawno na jobnet.dk byla oferta pracy na zmywaku na pol etatu w kregielni z barem. Kolega napisal go niego ze jest zainteresowany, ale otrzymal odpowiedz ze musi znac dunski (na zmywak!!!) bo szef kuchni lubi sobie z ludzmi w czasie pracy pogadac a nie zna zadnego jezyka po za dunskim :)
MargaretMitchell:
źle się dzieje w państwie dunskim ::)
Aga2:
Dziękuję za szybką odpowiedź i za informacje, mimo iż wyglądają mało optymistycznie…
Będę musiała sie dobrze natrudzić albo poważnie zastanowić nad innymi rozwiązaniami…
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka
Bella:
Zgadzam sie z przedmowcami. Nie wiem jakj est w ogolnej administracji ale w zakresie HR (zalezy tez o jakim stanowisku myslisz) jest w Danii wielu specjalistow. Trzeba zaczac od jezyka. Wiele bedzie zalezalo od Ciebie, jak szybko sie go nauczysz. Szkola szkola, nauczyciel nauczycielem, ale najwazniesza jest wlasna motywacja. Ja po roku nauki zdalam studieprøve, a chodzilam na zajecia "tylko" do AOf i Studieskolen :). Ten egzamin daje mozliwosc studiowania praktycznie na kazdej dunskiej uczelni. A o tym tez warto pomyslec, bo zawsze latwiej o prace w wybranym zawodzie jak ma sie ukonczone studia kierunkowe, albo przynajmniej podyplomowe wDanii. Poza tym mozesz tez skontaktowac sie z KVINFO i poprosic o mentora. W moim przypadku jest to kobietka ktora ma praktycznie takie samo wyksztalcenie i doswiadczenie zawodowe jak ja tylko z Danii. Pracuje tez na takim samym stanowisku na jakim ja pracowalam przed przeprowadzka do Danii. Z taka osoba mozesz sobie pogadac na rozne zawodowe lub nie tematy. Poza tym mentor pomoze Ci zbudowac "network" w srodowisku zawodowym, ktore Cie interesuje. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej