Ogólne > Rodzina ...
zakladanie rodziny
Mirabelka:
Mira to co skopiowalas z tamtej strony dotyczy laczenia rodzin czyli polaka-dunczyk. Jeżeli Duńczyk jest na rencie czy emeryturze najprawdopodobnie żadnej kaucji nie będzie musiał wplacac- tak mieli moi znajomi-. Zona polaka dostaje ubezpieczenie i maz może sobie odliczyć jej ulgę podatkawa od podatku. Nie straszmy naszych rodaków.
piatka:
Ktora z was jest zona Polaka pracujacego tutaj na podstawie nowych przepisow?
Ktora z was przyjechala tutaj, ma opholdstiladelse , zolta karte? i nie pracuje?
Moze niech sie wypowie, bo wydaje mi sie ze dajecie sobie prawa takie jak maja przybysze z krajow trzeciego swiata.
Ja sie wypowiadam jako zona dunskiego emeryta, ktory chcial abym miala pozwolenie na pobyt.
Musielismy wplacic kaucje.
Nie wplaca sie kaucji tylko w przypadku, kiedy wezmie slub i nie wystepuje o pobyt.
Zycze wam, zebyscie to wy mialy racje, zeby Polakom bylo latwiej nie trudniej :)
Renka:
kobitki nie ma się co kłócić ;)
nie chcę sie wymądrzać, ale na logikę co innego jak Polak przyjeżdża do pracy i ściaga rodzinę, tzw. "łączenie rodzin"
a co innego jak Duńczyk (czytaj pełnoprawny obywatel Królestwa Danii) żeni się z kobietą-obcikrajowcem ??
tak ja to myślę
a co do "żony po nowemu" to jutro będę więcej wiedzieć, to napiszę, bo nie chcę czegoś pomylić :)
Manior:
A słyszałyście o tych irackich tłumaczach pracujących dla duńczyków w Iraku,
którzy zostali ściągnięci do DK, bo tam by ich poćwiartowano ?
Jeden z nich miał dwie żony. :o
Takie zupełnie legalne (tam).
Oj powstał smrodek jak mu trzeba było powiedzieć, że z jedną z nich będzie
się musiał rozwieść. Bo tu w DK tylko jedną żonę można mieć.
Pozdrawiam
Klingon:
Czytałem że Duńczycy nie mieli innego wyjścia, bo w żadnym systemie (programie) nie można zarejestrować dwóch żon. Nie mówiąc już o prawie - jakby wyglądał podział majątku przy rozwodzie, gdyby ktoś miał wiele żon z których każda mogłaby mieć wiele mężów? ???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej