Ogólne > Pomoc!
Auto w Danii
dorotaa22:
Nie wiem już nic!Powiedzcie jak kupię w Danii auto z ogłoszenia czy z internetu to co musze je przerejestować tak jak w Polsce i ubezpieczyć a ludzie piszą o podatku że 180%ale to chyba mylnie bo on jest ale jakbym auto z Polski chciała przererjestować a tak to chyba jest już na duńskich to wszystko jest w cenie auta?Prosze kto kupił auto w danii niech napisze jakie opłaty wnosił i ile one wyniosły.Z góry bARDZO DZIĘKUJĘ ZA ODP.
Klingon:
Duński VAT (25 %) i akcyzę (180 %) płaci się tylko przy pierwszym rejestrowaniu. W wiekszosci przypadków ceny z ogloszen sa z podatkiem (a jak nie to jest to naznaczone). Normalnie trzeba tylko odebrać z policji nowe tablice (koszt ok. 1000 kr.) a czasami sprzedajacy nawet nie zdejmuje starych tablic. Ubezpieczenie może trochę kosztować.
K3:
--- Cytat: dorotka72 w 30 Sie 2007, 14:15:22 ---żle sprecyzowałam bo musiałabym oczywiście ok17tys.zł dopłacić,ale mechanik mi odradził części cholernie drogie i wogóle.
--- Koniec cytatu ---
taaaa.... mechanik... taki mechanik to jak za przeproszeniem z koziej d..y trąbka ;D
akurat Volvo nie należy do aut szczególnie awaryjnych, natomiast części od zawieszenia niektóre są kompatybilne z fordem mondeo bodajże...
inna kwestia, że 2,4 litra lubi wypić, a po przesiadce z diesla to róznica w kosztach jazdy bedzie ogromna
Manior:
Ubezpieczenie auta - bilforsikring
Radzę się dowiedzieć czy nie warto zabrać ze sobą zaświadczenia o ilości bezwypadkowych lat
w celu przedstawienia duńskiemu ubezpieczycielowi.
Na tej podstawie można się dostać do tańszej grupy przy ubezpieczaniu.
Popatrzcie w przykładowej broszurce GF FORSIKRING na zestawienie cen dla
nowych klientów, bez wypracowanych lat - PDF Strona 7
http://www.gf-forsikring.dk/files/Bilforsikring.pdf?frames=no&
Pozdrawiam
dorotaa22:
Może i się nie psują ale np.koszt tarcz i klocków do opla Vectry ok 700zł,a do tego Volvo 3 razy tyle no i faktycznie jak się jeżdziło dieslem i palił 7l to na pewno byłby szok!!!!!
Nawigacja
Idź do wersji pełnej