Ogólne > Kultura

Duńska muzyka:)

<< < (12/26) > >>

M z Horsens:
Polecam: Thomas Holm, Danseorkestret, Gasolin, Rasmus Seebach i oczywiście Kim Larsen. Naprawde mają fajne kawałki  ;)

inna:
Np. Rasmus Seebach Lidt i fem  //www.youtube.com/watch?v=n09xzMb1tdg , medina i Thomas Helmig 100 dage ekstra kawalek i jeszcze TV 2... i jeszcze wiele innych

madzialenasz:
Ja tam lubie Nephew //www.youtube.com/watch?v=Cr9zXf_CSds
Mam cala muzyke z filmu "Nordkraft", w ktorym prawie wszystko jest dunskich wykonawcow. Polecam.

[Posted on: 18 Wrz 2010, 09:33:01]
http://www.youtube.com/watch?v=JdESjKe9GCs,   a to dunczyk marokanskiego pochodzenia :)

cwsm111:
Nephew i LOC

//www.youtube.com/watch?v=ZsFaS7CpIL4 najlepsza piosenka po duńsku jaką słyszałem.

A tutaj klasyka rockowa D.A.D
//www.youtube.com/watch?v=00BygQLKSUE
Czasami można przy wyszukiwaniu duńskiego wykonawcy wpisać - "med tekster" tak jak w przypadku LOC  czasami pomaga w zrozumieniu ;).

hektor_wektor:

--- Cytat: dir333 w 24 Lut 2009, 08:05:02 ---Witam i zapytam:)
Wieczorami przed weekendem leci w radio muza elektroniczna, czy coś w tym stylu (dla mnie bomba). Szukam i szukam, ale bez znajomości tematu to cierpliwie czekam do piątku. Może ktoś z Was orientuje się w nazwach wykonawców, bo tytuły to raczej nie możliwe do zapamietania. Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Co do muzyki elektronicznej (choć nie do końca wiem o jaki jej odłam Ci chodzi), to kiedyś było dużo dobrych brzmień w DR Electronica. Ale komuś niestety przyszło do głowy coś złego i zastąpiono tę stację kanałem DR Unga Bunga, który tylko momentami jest zdatny do słuchania. Od miesiąca słucham stacji nadawanych cyfrowo i szczerze mówiąc jestem delikatnie rozczarowany. Pierwszy program rozumiem tylko częściowo, mocno częściowo, ale jak mniemam wypełnia go tylko publicystyka, dyskusje, itp. To może być ciekawe, ale na tę chwilę.

Natomiast programy przeplatane muzyką i gadaniem są kiepskie - DR P3, DR P5, itp. Dużo dziadowskiej muzyczki do słuchania podczas obcinania paznokci. Brakuje czegoś pokroju polskiej Trójki gdzie klimat muzyczny oscyluje w rejonach tzw. Adult Pop, a oprócz tego są wiadomości, jest trochę publicystyki, itp. Tu czegoś takiego jeszcze nie odkryłem. W paśmie stacji nadawanych cyfrowo chyba nie ma podobnej "kombinacji".

Z kolei kanały muzyczne, to totalne poplątanie z pomieszaniem. DR Unga Bunga czy DR Jazz działa tak jakby ktoś zgrał 200 GB MP3 odpalił tryb Shuffle i leci jedno po drugim. Zwłaszcza w przypadku Jazz jestem mocno rozczarowany. Bo gdyby ta muzyka była nadawana wg. jakiegoś klucza... A tu po prostu totalny mętlik. Stacje chyba stworzono dla Pań/Panów, którzy chcą sobie posłuchać jakiejś jazzowej muzyki do kolacji, układania puzzli, czy sklejania modeli samolotów. Tzw. muzyczne tło. Ech...

Gdy jeszcze była DR Electronica, to wyłowiłem z duńskiej muzyki tylko ten kawałek: //www.youtube.com/watch?v=-fDeAFo0sNA Fajna, "elektroniczna" rzecz dostępna na YTB w 720p.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej