Ogólne > Kultura

Duńska muzyka:)

<< < (13/26) > >>

cwsm111:
Jakiś czas temu można było łapać w całej Danii Radio City chyba jedyna jak dla mnie rozgłośnia z muzyka rockowa , coś podobnego do Trójki tylko bez publicystyki , i chyba dwa lata temu ograniczono sygnał do Kopenhagi a w tym monecie nie ma ani sygnału ani żadnej strony internatowej , chyba zostało zastąpione przez NOVA FM a to już niestety nie to samo.

hektor_wektor:

--- Cytat: cwsm111 w 18 Wrz 2010, 15:21:31 ---Jakiś czas temu można było łapać w całej Danii Radio City chyba jedyna jak dla mnie rozgłośnia z muzyka rockowa , coś podobnego do Trójki tylko bez publicystyki , i chyba dwa lata temu ograniczono sygnał do Kopenhagi a w tym monecie nie ma ani sygnału ani żadnej strony internatowej , chyba zostało zastąpione przez NOVA FM a to już niestety nie to samo.

--- Koniec cytatu ---

Tak, Nova nadaje też cyfrowo. Jej jedyną zaletą jest to, że nadawana jest z jakością 192kbit/s, co niekiedy słychać. Ale ogólnie stacja taka 'se'. Raczej słabiej niż lepiej.

To jest nawet niezłe: http://www.myspace.com/mymusicbank. Co prawda nie śpiewa po duńsku, ale to taki fajniejszy POP. Dzisiaj jest jej koncert w Herning, ale chyba nie mam kasy aby wydać "aż" 120 koron ;)

jamjurand:
Z dunskich staroci kocham "Dansevise" Ingmannow (1963!) rowniez w wersji Lars'a H.U.G, piekny tekst. Polecam tez Sebastiana, Gnags, Lis Sørensen no i oczywiscie Anne Linnet.
Youtube to genialna sprawa; rozczulalem sie wczoraj nad Tanczacymi Eurydykami Anny German :)

inna:
Ja nad E. Geppert  :'( , wkoncu Pl. muzyka  8).

martuchnam:
link do dosc niezlego kawalka dunskiej wokalistki.inne tez ma calkiem do sluchania
//www.youtube.com/watch?v=3LkE1SuT_pg

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej