Ogólne > Kącik Kulinarny
Polskie produkty w dunskich sklepach
anha:
No właśnie."Przeleciałam" całą tę ladę chłodniczą,większość produktów jest mi znana.Nie było nic takiego.
Ale znalazłam coś innego,hytteost (med mager yoghurt) czyli coś ala serek wiejski z mniejszą zawartością soli niż podobny obok (który jest dla mnie o wiele za słony).Zastanawiam się czy by się nie nadawał do ruskich pabusegów.
[Posted on: 23 Sie 2010, 17:55:52]
Netto kupiłam frankfruterki produkowane w Polsce dla duńskich supermarketów.Całkiem dobre ale gdyby je bardziej uwędzić ;D to byłyby lepsze.Były też wiedeńskie.Firma Holger.
Dana:
Te wiedenskie, to taka kielbasa slaska.
[Posted on: 02 Wrz 2010, 17:09:27]
Prawie wszystkie dostepne na rynku dunskim pieczarki sa polskie. Szukalam tej szynki Defco, ale nie znalazlam:-( Sledzi rowniez.
W Ringkøbing w Super best jest polka dla obcokrajowcow, a na niej stoja produkty Podravki, rowniez Vegeta oraz polska kapusta kiszona w sloikach. Na jednym z nich sa nawet napisy polskie :D, a na innych szwedzkie, ale kapusta jest z Polski.
Ostatnio robie przeglad opakowan i okazalo sie, ze bardzo duzo miesnych produktow w linii First Prise (sklep Kiwi) jest produkowanych w Polsce. Polecam czytanie napisow na opakowaniach, inna sprawa, ze te produkty sa robione na dunski rynek i niewiele maja w smaku wspolnego z tym za czym tesknia nasze kubki smakowe :P
W Lidlu mozna kupic krowki, wyprodukowane w Polsce.
Serek ziarnisty nazywa sie tu hytte ost i jest ... serkiem ziarnistym. Kvark to twarozek ze smietana. Moim zdaniem obydwa sa za rzadkie, zeby nadawaly sie do pabusegow, ale mozna sprobowac samodzielnie zrobic ser podgrzewajac produkt mleczny A38.
Bylo o tym na forum, przy okazji robienia sernikow.
asiafka76:
Witam
W Horsens w sklepie u araba sa polskie salatki w sloikach, polska kapucha kiszona z marchewka, mniam oraz ogorki :)
madzialenasz:
W ktorym miejscu ten sklep? To ten na Sundvej?
asiafka76:
na Nørregade, w poblizu " Tortilla flats "
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej