Ogólne > Edukacja

Studia w Danii po duńsku

<< < (4/17) > >>

roga:
"Studia w Danii po dunsku", brzmi wyniosle i powaznie. Ale w wiekszosci przypadowchyba chodzi wam  o mellemlange uddannelser, nieprawdaz? o roznych profilach.

inna:
"Inna, w tej chwili pieprzysz trzy po trzy"  slownictwo piekne masz.

Kwota 2 o ile wiesz o co chodzi. No coment   :-X

lilia:
"Kvote 2" mówiąc konkretnie, jest dla osób bez wykształcenia gimnazjalnego, przeważnie po szkole zawodowej - i wtedy to wymaga się doświadczenia w zawodzie etc.etc.etc.etc...

Nic z powyższego nie dotyczy polskiego maturzysty ( duńskiego zresztą również )- ujmując więc w ładniejsze słowa: udowadniasz po raz kolejny, że nie masz pojęcia, o czym piszesz. Pozdr.

inna:
 ::)

Edytam:
Ludzie, wszędzie musicie się kłócić?
Moje doświadczenia są takie.
Chodziłam do spogskole na DU3, ale nie dawałam rady (praca, małe dzieci). Zaliczyłam częściowo moduł 3, a z części miałam poprawkę, ale wciąż robiłam te same, głupie błędy, więc przeniosłam się na DU2,4. Do końca roku zamierzam skończyć szkołę, i kontynuować naukę w szkole o profilu pedagogicznym. Nie wiem jeszcze, czy będę musiała iść, jak drwi sobie Roga, do jakiejś szkoły średniej, czy dam radę na studia. Pisałam do wydziałów uniwersytetu, i czekam na odpowiedź. Po DU2 niby jest sosuskole z profilem pedagogisk assistent, ale jeszcze wymagają VUC po drodze. Ja wolałabym to ominąć, bo po 1. w VUC nie dostanę SU, gdyż zrobiłam liceum w Polsce, a tu przy dublowaniu poziomu trzeba za naukę płacić, po 2. zrobiłam w Polsce już tyle lat, że szkoda mi znów od początku...
Liczę właśnie na zaliczenie praktyki pracy z młodzieżą 3 lata w PL i 2 lata w Danii, co uwzględnia  tutejsza szkoła w Randers, oraz studia polonistyczne (pedagogika, psychologia na studiach plus 2 kursy pedagogiczne w PL). Nie mam jeszcze odpowiedzi, czy można to jakoś połączyć. W grudniu kończę Sprogskole i mam nadzieję, że od stycznia zacznę już studia pedagogiczne, albo chociaż będę w drodze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej