poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Poprosze o kilka informacji  (Przeczytany 3385 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Isabelle26

• Gość
Poprosze o kilka informacji
« dnia: 10 Wrz 2007, 16:17:05 »
Mam pytanie co do pozwolenia o pracy w Danii pracuje juz tutaj ponad 2 mesiece posiadam tylko numer CPR, i czekam caly czas za pozwoleniem o prace to wlasnie juz ponad 2 miesiece czy to mozliwe ze tak dlugo sie czeka bo nie chce mi sie w to wierzyc , a moze moj pracodawca nie jest wobec mnie uczciwy ? Dla informacji pracuje przez posrednika Vikar Service.... jezeli jest ktos to zna sie troche na oczekaiwaniu za papierami to bardzo prosze o pomoc .
Podam swoj numer kontaktowy w Dani 41498685
Pozdrawiam
Izabella

Tula

• Gość
Odp: Poprosze o kilka informacji
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Wrz 2007, 18:53:53 »
Tak to mozliwe -- ktos tu niedawno pisal, ze czeka piaty miesiac, bo biuro jest oblozone. Zycze cierpliwosci.

Offline malin

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +4/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Wrz 2007, 22:04:01 »
Mozliwe. Ja czekalem cztery miesiace. Dokumenty wyslalem pod koniec kwietnia otrzymalem pozwolenie tydzien temu. Czekalbym pewnie jeszcze dluzej ale naciskalem na Pania z kadr aby dzwonila. Dzwonila 3 razy. Od pierszego jej telefonu minely dwa tygodnie i przyslali dokumenty. Popros pracodawce aby zadzwonil.
Dla pocieszenia - dwa miesiace aktualnie to jeszcze nie jest dlugo.
Pozdro.
Malin. :-)

ryba

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Wrz 2007, 12:52:06 »
mam pytanie w trakcie skladania dokumentow na policji zostalo mi zabrane dokumenty czyli kontrakt o prace w tej chwili nie mam dokumentow by isc do skatu czy mam wystapic do zakladu pracy o kopie bylem na policji dzis rano to powiedzieli ze do københavn wyslali moje papery powinni je skopiowac i mi oddac tak myslalem czy mi z københavn odesla czy nie jak myslicie pozdrawiam

Offline mawi

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +7/-9
    • Status GG
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Wrz 2007, 14:44:42 »
Mam pytanie co do pozwolenia o pracy w Danii pracuje juz tutaj ponad 2 mesiece posiadam tylko numer CPR, i czekam caly czas za pozwoleniem o prace to wlasnie juz ponad 2 miesiece czy to mozliwe ze tak dlugo sie czeka bo nie chce mi sie w to wierzyc , a moze moj pracodawca nie jest wobec mnie uczciwy ? Dla informacji pracuje przez posrednika Vikar Service.... jezeli jest ktos to zna sie troche na oczekaiwaniu za papierami to bardzo prosze o pomoc .
Podam swoj numer kontaktowy w Dani 41498685
Pozdrawiam
Izabella
niektórzy szczęściarze dostają pozwolenie po  2 miesiącach , mój znajomy jeden czekał 7 miesięcy a drugi 9 więc ,  jedyne co może to przyśpieszyć to  telefony szefa do urzędu . Jak będą widzieć że pracodawcy zależy na pracowniku o to przyśpieszą .
życzę  powodzenia .
"nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

piatka

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Wrz 2007, 16:38:35 »
mam pytanie w trakcie skladania dokumentow na policji zostalo mi zabrane dokumenty czyli kontrakt o prace w tej chwili nie mam dokumentow by isc do skatu czy mam wystapic do zakladu pracy o kopie bylem na policji dzis rano to powiedzieli ze do københavn wyslali moje papery powinni je skopiowac i mi oddac tak myslalem czy mi z københavn odesla czy nie jak myslicie pozdrawiam
Jesli dostajesz lonsedel to tam masz napisany twoj tymczasowy CPR, z policji tez musiales dostac jaks kartke ze mozesz sie poruszac po Danii.
Lonsedel wystarczy do Skatu. Mozesz poprosic szefa o kopie umowy zatrudnienia, ale w skacie to niepotrzebne.

ryba

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Wrz 2007, 11:41:29 »
piatka z policji nic nie dostalem co to jest londsal bo i tego nie wiem pozdrawiam to co moge zaniesc do skatu by mi przyslali karte podatkowa i jeszcze jedno pytanko czy po roku ulgi gdy pracodawca da mi nowy kontrakt na nastepny rok tez mi przysluguje ulga 8 procent czy musze zmienic pracodawce na nowego pozdrawiam serdecznie

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 18 Wrz 2007, 11:41:29 »

Emigracja do Danii. Kilka pytań.

Zaczęty przez degiDział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6968
Ostatnia wiadomość 05 Maj 2019, 22:57:00
wysłana przez grudniowa
wniosek o laczenie rodzin-kilka pytan

Zaczęty przez 8nikita9Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 8