Ogólne > Rodzina ...

ZAMELDOWANIE

<< < (5/5)

Tula:
Napisz, jak sie to biuro nazywa, moze ktos dla nich akurat pracowal/pracuje.

madzialenasz:
biuro nazywa sie PersonaleKontoret ApS, to ze wogole zaprosili mnie tam na rozmowe bylo samym szczescie chyba, duzo pomoglo mi ze moj chlopak-dunczyk osobiscie rozmawial z wlascicielem, pytam znow : czy ktos mial doswiadczenie zczym s takim-mam na mysli te biuro ktore rejestruje a pozniej wypozycza pracownikow do innych firm i o co chodzi z tym 30 godz minimum......(pisalam wczesniej)

piatka:
Sa to tak zwane Vikar biura, czyli firmy zatrudniajace pracownikow na zlecenie innych firm.
Maja one inny uklad zbiorowy, nie gwarantuja stalej pracy, choc stwarzaja taka mozliwosc, ze firma, ktora Cie wypozycza moze zatrudnic na stale.
Maja przewaznie wyzsze zarobki niz firmy zatrudniajace na etat, to czy masz prace, zalezy od tego jak pracujesz.
Tu jest tak, ze jesli pracownik zachoruje, pojdzie na urlop macierzynski,  na urlop wypoczynkowy itp, firma musi na jego miejsce przyjac innego.
 Przeciez inny zatrudniony pracownik nie moze wykonywac jego pracy, jak to jest w Polsce. :P, kazdy przeciez pracuje z pelna wydajnoscia i nie moze zastapic nikogo  ;D
 Wiec albo firma szuka pracownikow na czas okreslony sama, albo zleca wlasnie Vikarbiurom.

madzialenasz:
no dobra tyle to ja wiem czym zajmuje sie te biuro....ale jeszcze jeden watek, bo ja juz tam powypelnialam papiery ale umowy jeszcze nie mam, bo jest takie cos...-mianowicie wiaze sie to zmoim pozwoleniem-ktorac z firm musi dac gwarancje Vikar buro ze zatrudnia mnie na minimum 30 godz tyg, bo to jakis wymog na pozwolenie.....no i jak to teraz bedzie?bo oczywiscie juz sie pozytywnie nastawilam ale jestem ciekawa czy ktoras z firm sie zgodzi na taki uklad,-zaznaczam ze pracownik vikar büro jest w trakcie zalatwiania a ja czekam na telefon jak na zbawienie......hmmmm doczekam sie telefonu ze moge przyjezdzac podpisac umowe czy nie..... ::)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej