poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: www.nasza-klasa.pl  (Przeczytany 21010 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mirabelka

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +13/-3
Odp: www.nasza-klasa.pl
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Sty 2008, 14:28:07 »
Z tym wirusem to może być prawda. Rozmawialam dzisiaj z koleżanka, powiedziała ze otrzymała na maila 2 wiadomości o czekających 2 wiadomościach w skrzynce Nasza klasa. Po otworzeniu Linków były wirusy.Także uważajcie co otwieracie, bo to mogą być strony podszywajace się pod Nasza -Klasę.

Offline anraf

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Sty 2008, 18:42:12 »
a propos wirusów związanych z naszą-klasą
ciekawy link  http://lukem.jogger.pl/2008/01/12/genesis-gallardo-wirus-w-naszej-klasie/
pozdrowienia
 ;)

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +16/-6
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Sty 2008, 19:02:17 »
Tam gdzie pojawiaja sie ludzie pojawia sie komercja....takie mamy czasy...
Tak "atrakcyjna" strona dlugo nie byla w stanie sie opierac....wlasciciel domeny na pewno z poczatku mial z tego frajde a pozniej domyslil sie ze to moze byc niezly biznes i wykorzystal swoja szanse,...
Nie bardzo rozumiem, czy tą wypowiedzią pochwalasz biznesowy zmysł właściciela portalu, czy też ganisz go za to że nie robi tego za darmo ?
Ja mu się nie dziwię. Przynajmniej gra w otwarte karty.
Osobiście dziwiłem się kilka lat (od momentu gdy się dowiedziałem o istnieniu Classmates.com) że nikt w PL nie podchwycił pomysłu. I wcale nie oczekiwałem, że będzie to portal nie przynoszący zysków.
Od jakiegoś czasu nie wierzę organizacjom charytatywnym zbierającym na szczytne cele. Za wszystkim stoi pieniądz. Nawet Ci do których miałem zawsze zaufanie - Duński Czerwony Krzyż, też mnie zawiódł. Nie wiem czy zwróciliście uwagę na ostatnie doniesienia medialne, że odchodzący dyrektor DCK, otrzymał "Odprawę" w wysokości 700.000 koron. Mógł tego nie przyjąć, ale on nie miał skrupułów. Dyrektor, który wszystkim tłumaczył o konieczności dzielenia się z innymi.  Powstał smród.

Nasza-klasa wypełnia lukę w teorii Darwina  ;D  I wcale mnie to nie martwi, że ktoś tam zamieścił swoje zdjęcie w sukni balowej. Czy zdjęcie świnki morskiej na tle jachtu...

Pozdrawiam

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Sty 2008, 19:29:43 »
Jak to w wielu organizacjach pozarzadowych nie mowi sie otwarcie o zarobkach, odprawach i emeryturach. Dlatego tak zaszokowalo Dunczykow jego zadanie wyplacenia pelnej odprawy, cos w wysokosci 1,5 mln. Dopabuse potem zgodzil sie na te nedzne 700 tys.
I do tego jego slowa: " Men så går Røde Kors ud og fortæller, at det er negrenes penge, og hvad ved jeg. Og det er dér, den går af."
Czego jednak nie robi sie dla pieniedzy i kariery politycznej?

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Sty 2008, 22:36:46 »
Przynajmniej gra w otwarte karty.
To jakie dane są gromadzone, kto ma do nich dostęp i do czego je wykorzystuje? ;D

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Sty 2008, 23:15:34 »
Czerwony Krzyż to zawsze lubil się dzielic...miedzy sobą.Nie wiem czemu ludzie, którzy tam pracują określani są mianem "wolontariuszy".1997 rok wielka woda w PL,PCK otzrymywalo olbrzymią ilosc darów.Problem w tym,ze nie wszystkie trafialy do powodzian-każdy kto  był "wolontariuszem"mial bodajże prawo do wybrania sobie czegos z tych darów do pewnej sumy każdego dnia.
Zresztą w całych Niemczech są specjalne kosze w ktorych można skladac uzywana odzież.Zawsze mi sie wydawalo,że te ciuchy trafiają do biednych.No nie jest tak,ciuchy jadą do Hamburga,tam pakowane są w olbrzymie worki,a każdy wór zostaje sprzedany juz nie pamietam za 10 czy 15euro.Potem te ciuchy wędruja do "szmateksow"czy jak kto woli "lumpeksów"głównie w Polsce.Sądziłem,ze chociaz te prare groszy za worki z ciuchami trafia do biednych,ale niekoniecznie tak byc musi.
Tak to już jest z charytatywnymi akcjami itp. ja tam za bardzo nikomu nie wierze.Jak ktoś jest biedny i ma naprawdę biede to rzadko wyciąga reke po prosbe, bo mu honor nie pozwala.Cofnę sie pamieciom pare lat wstecz,do czasow jak chodzilem do szkoły.W mojej klasie jak w kazdej innej byli i biedni i bogaci,ale jak przychodzilo zaplacic na jakieś składki czy coś w tym stylu to ci ,którzy mieli rzeczywiscie biede w domu rzadko nie przynosili pieniedzy.Ba czesto sami pierwsi placili,a ci których rodzice byli pzredsiebiorcami..mieli zwyczaj to olewac i nie dac złamanego grosza.
A co do naszejklasy,portal nawet mi sie podbal,ale troche za dużo tam lansowania się.Mi sie podoba bo choc jestem mlodym czlowiekiem i mam dopabuse 22lata to fajnie czasem dostac wiadomosc od kogos kogo sie nie widziało z 5 czy 6lat i sie dowiedziec,ze wszystko u niego dobrze.
Nie oszukujmy sie każdy loguje sie tam na własą odpowiedzialnosc i jesli jest tak jak pisze Klingoon,ze obawia sie o swoje dane osobowe to ma prawo olac ten portal,problem rodzi sie dopabuse wtedy kiedy pewne informacje czy zdjecia są zamieszczane bez wiedzy i zgody osob , któryhc bezposrednio dotyczą.

K3

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Sty 2008, 00:05:00 »
Z tym wirusem to może być prawda. Rozmawialam dzisiaj z koleżanka, powiedziała ze otrzymała na maila 2 wiadomości o czekających 2 wiadomościach w skrzynce Nasza klasa. Po otworzeniu Linków były wirusy.Także uważajcie co otwieracie, bo to mogą być strony podszywajace się pod Nasza -Klasę.

wiesz jak dostała na maila linka to jej się niedziwię: tyle, że to nie ma nic wspólnego z tym głupim łańcuszkiem, o którym mowa wcześniej

to co dostała twoja znajoma to po prostu link w rzeczywistości prowadzący do innej strony niz nasza-klasa, więc wirusy nie sa przesyłane przez ten portal, ale inną drogą

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 18 Sty 2008, 00:05:00 »

Offline MasteR

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Sty 2008, 13:13:29 »
Czerwony Krzyż to zawsze lubil się dzielic...miedzy sobą.Nie wiem czemu ludzie, którzy tam pracują określani są mianem "wolontariuszy".1997 rok wielka woda w PL,PCK otzrymywalo olbrzymią ilosc darów.Problem w tym,ze nie wszystkie trafialy do powodzian-każdy kto  był "wolontariuszem"mial bodajże prawo do wybrania sobie czegos z tych darów do pewnej sumy każdego dnia.
Zresztą w całych Niemczech są specjalne kosze w ktorych można skladac uzywana odzież.Zawsze mi sie wydawalo,że te ciuchy trafiają do biednych.No nie jest tak,ciuchy jadą do Hamburga,tam pakowane są w olbrzymie worki,a każdy wór zostaje sprzedany juz nie pamietam za 10 czy 15euro.Potem te ciuchy wędruja do "szmateksow"czy jak kto woli "lumpeksów"głównie w Polsce.Sądziłem,ze chociaz te prare groszy za worki z ciuchami trafia do biednych,ale niekoniecznie tak byc musi.
Tak to już jest z charytatywnymi akcjami itp. ja tam za bardzo nikomu nie wierze.Jak ktoś jest biedny i ma naprawdę biede to rzadko wyciąga reke po prosbe, bo mu honor nie pozwala.Cofnę sie pamieciom pare lat wstecz,do czasow jak chodzilem do szkoły.W mojej klasie jak w kazdej innej byli i biedni i bogaci,ale jak przychodzilo zaplacic na jakieś składki czy coś w tym stylu to ci ,którzy mieli rzeczywiscie biede w domu rzadko nie przynosili pieniedzy.Ba czesto sami pierwsi placili,a ci których rodzice byli pzredsiebiorcami..mieli zwyczaj to olewac i nie dac złamanego grosza.
A co do naszejklasy,portal nawet mi sie podbal,ale troche za dużo tam lansowania się.Mi sie podoba bo choc jestem mlodym czlowiekiem i mam dopabuse 22lata to fajnie czasem dostac wiadomosc od kogos kogo sie nie widziało z 5 czy 6lat i sie dowiedziec,ze wszystko u niego dobrze.
Nie oszukujmy sie każdy loguje sie tam na własą odpowiedzialnosc i jesli jest tak jak pisze Klingoon,ze obawia sie o swoje dane osobowe to ma prawo olac ten portal,problem rodzi sie dopabuse wtedy kiedy pewne informacje czy zdjecia są zamieszczane bez wiedzy i zgody osob , któryhc bezposrednio dotyczą.

apropo Twojej wypowiedzi o czerwonym krzyżu krew czlowieka zalewa kiedy slyszy takie pierdo... podaj mi prosze chociaż jeden dowód, przesłanke, publikacje, wypowiedź; cokolwiek mówiące o prawie do wziecia sobie czegoś przez wolontariuszy. Mój brat od czterech lat jest członkiem Czerwonego Krzyża i jak do tej pory za wszystkie akcje w których brał udział za poświecony czas, naukę ratownictwa medycznego, i jezcze za wiele innych rzeczy które robi na poczet czerwonego krzyza nie zdażyło sie zeby otrzymał jakąkolwiek zapłatę materialna bądź pozwolenia wźięcia czegokolwiek z darów itp. Jedyną formą wynagrodzenia Mojego Brata jest srebrny krzyż SIMPCK. Więc uważaj na słowa które wypowiadasz mo magą bardzo zranić uczucia innych szczególnie gdy nie ma sie pojecia o pracy "wolontariusza". Dobrze sie zastanów nad tym co piszesz. A każda "prawda" owszem "ma dwie strony medalu"... owszem mogą zdarzyć sie wyjątki... ale są w wielkiej miejszości. I ja mam wielki szacunek do tych wszystkich wolontariuszy PCK za to co robią!

Jeśli chodzi  o naszą-klase no cóż ktoś kiedys powiedział "że jak sie komuś w Polsce powiedzie to sie go nienawidzi" . wiec niech sie każdy zajmie swoja "własną miską" i nie interesuje sie poczynaniami innych. Koles miał pomysł, siłę, chęć zmiany własnego życia, spróbował udało mu się więc dlaczego miałby z tego nie kożystać... każdy z nas chce godnie zyc i mieć pieniądze; więc robimy to co możemy, zeby je zdobyć i niech każdy zajmie sie własnym portfelem i zarabia  tak by czuć sie godnie za każdy grosz który ma!

Klingoon

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Sty 2008, 13:52:05 »
Jeśli chodzi  o naszą-klase no cóż ktoś kiedys powiedział "że jak sie komuś w Polsce powiedzie to sie go nienawidzi" . wiec niech sie każdy zajmie swoja "własną miską" i nie interesuje sie poczynaniami innych. Koles miał pomysł, siłę, chęć zmiany własnego życia, spróbował udało mu się więc dlaczego miałby z tego nie kożystać... każdy z nas chce godnie zyc i mieć pieniądze; więc robimy to co możemy, zeby je zdobyć i niech każdy zajmie sie własnym portfelem i zarabia  tak by czuć sie godnie za każdy grosz który ma!
Co tak Ciebie wzburzyło? ??? Nie jestem zafascynowany nasza-klasa.pl ale nie pouczalem nikogo co ma myslec lub robić. Czy doczytales się w moich wypowiedziach ze "nienawidzę" kogoś? ???

Offline MasteR

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Sty 2008, 14:48:14 »
nie nie... mówie ogolnie... nasza klasa to portal jak kazdy inny więc nie wiem dlaczego coponiektórzy  ludzie mają tyle problemów z akceptacją pewny prostych regół jakimi rządzi sie swiat jest pomysł, jest popyt, jest sprzedaż , jest kasa... a początek mojej wypowiedzi związany była z uzytkownikiem thunder86 a dalej to wypowiedz do tych użytkowników których boli sukces jakiegoś tam kolesia i spraw zwiazanych z pieniedzmi (apropo PCK tak dodałem) jeśli za ostra to soory troche mnie poniosło!

Offline boniek

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-1
    • Status GG
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Sty 2008, 15:54:30 »
Nie bardzo rozumiem, czy tą wypowiedzią pochwalasz biznesowy zmysł właściciela portalu, czy też ganisz go za to że nie robi tego za darmo ?
Ja mu się nie dziwię. Przynajmniej gra w otwarte karty.
Osobiście dziwiłem się kilka lat (od momentu gdy się dowiedziałem o istnieniu Classmates.com) że nikt w PL nie podchwycił pomysłu. I wcale nie oczekiwałem, że będzie to portal nie przynoszący zysków.

Ja tylko stwierdzam fakt, a pozatym pewnie postapilbym tak samo na jego miejscu....jaki by to nie byl to zawsze pomysl na biznes a facet wiedzial co robi...jego cierpliwosc sie oplacila...ma teraz kure znoszaca zlote jajka...
Boniek

Tula

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Sty 2008, 18:23:49 »
jeśli za ostra to soory troche mnie poniosło!
Nic dziwnego, a przepraszac nie ma kogo; wypowiedz Thundera jest rzeczywiscie bulwersujaca.

W temacie zas, na naszej klasie sie zalogowalam, fotke mam jedna, znalazlam trzy osoby o identycznym imieniu i nazwisku i ogolnie fajnie jest zobaczyc starych znajomych po latach.

Offline Mirabelka

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +13/-3
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Sty 2008, 00:41:30 »
wiesz jak dostała na maila linka to jej się niedziwię: tyle, że to nie ma nic wspólnego z tym głupim łańcuszkiem, o którym mowa wcześniej

to co dostała twoja znajoma to po prostu link w rzeczywistości prowadzący do innej strony niz nasza-klasa, więc wirusy nie sa przesyłane przez ten portal, ale inną drogą

O tym wlasnie napisałam, o stronach podszywających się pod nasza Klasę.

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Sty 2008, 01:10:23 »
apropo Twojej wypowiedzi o czerwonym krzyżu krew czlowieka zalewa kiedy slyszy takie pierdo... podaj mi prosze chociaż jeden dowód, przesłanke, publikacje, wypowiedź; cokolwiek mówiące o prawie do wziecia sobie czegoś przez wolontariuszy. Mój brat od czterech lat jest członkiem Czerwonego Krzyża i jak do tej pory za wszystkie akcje w których brał udział za poświecony czas, naukę ratownictwa medycznego, i jezcze za wiele innych rzeczy które robi na poczet czerwonego krzyza nie zdażyło sie zeby otrzymał jakąkolwiek zapłatę materialna bądź pozwolenia wźięcia czegokolwiek z darów itp. Jedyną formą wynagrodzenia Mojego Brata jest srebrny krzyż SIMPCK. Więc uważaj na słowa które wypowiadasz mo magą bardzo zranić uczucia innych szczególnie gdy nie ma sie pojecia o pracy "wolontariusza". Dobrze sie zastanów nad tym co piszesz. A każda "prawda" owszem "ma dwie strony medalu"... owszem mogą zdarzyć sie wyjątki... ale są w wielkiej miejszości. I ja mam wielki szacunek do tych wszystkich wolontariuszy PCK za to co robią!

Zapewniam Cię,że niczego nie wyssałem sobie z palca,bo informacje na podstawi e, których to napisałem zaczerpnąłem "źródła".To chyba tyle mogę napisac.Bo druga częśc wypowiedzi nie była skabusewana do mnie,no chyab że się myle.

lilianka

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Sty 2008, 12:01:26 »
meila dostalam na swoja poczte ale od znajomego ostrezgajacego mnie o takiej ewentualnosci.to nie byl meil z linkiem tylko meil ostrezgajacy ze cos takigo jest.:)))pozdrawiam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 23 Sty 2008, 12:01:26 »

Klasa - dunczyk,

Zaczęty przez GoTTieDział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6841
Ostatnia wiadomość 15 Mar 2006, 19:21:34
wysłana przez Mirabelka