poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Publiczna pompka do roweru w centrum Aarhus :)  (Przeczytany 12204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Felicity

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Publiczna pompka do roweru w centrum Aarhus :)
« dnia: 13 Paź 2010, 23:51:32 »
Wie ktoś gdzie znajdę ? Nie stać mnie niestety na kupienie, a słyszłam że jest takie coś przy Viborgvej na wysokości centrum handlowego ale dla mnie to za daleko. Poszukuję czegoś w centrum albo okolicach Marselis Bolevard :)

Aha i jak to mniej więcej wygląda :D ?

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
Odp: Publiczna pompka do roweru w centrum Aarhus :)
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Paź 2010, 10:08:39 »
Wie ktoś gdzie znajdę ? Nie stać mnie niestety na kupienie, a słyszłam że jest takie coś przy Viborgvej na wysokości centrum handlowego ale dla mnie to za daleko. Poszukuję czegoś w centrum albo okolicach Marselis Bolevard :)

Aha i jak to mniej więcej wygląda :D ?

Nie osłabiaj. Najtańsza pompka do roweru kosztuje 25 kr  - NOWA
Najdroższa jaką widziałem to 200kr

Offline Felicity

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Paź 2010, 12:17:33 »
Skoro pytam o publiczną to widać nie mam zamiaru wydawać 25 k na zwykłą :) Coś w tym jest skoro nikt w 100 osobowym akademiku takiej nie posiada :) 25 k to 5 chlebów np. pewnie masz pracę więc moze cie to osłabia, mnie nie bo mam 300 k na półtorej miesiąca do wydania.

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Paź 2010, 12:38:30 »
Coś w tym jest skoro nikt w 100 osobowym akademiku takiej nie posiada :) 25 k to 5 chlebów np. pewnie masz pracę więc moze cie to osłabia, mnie nie bo mam 300 k na półtorej miesiąca do wydania.
Lol... też jakiś czas temu (jak jeszcze studiowałem) mieszkałem w akademiku i zawsze jak coś było potrzeba to się znalazło... szczególnie pompka. Skoro inni twierdzą, że nikt nie ma to być może po prostu nie chcą Ci pożyczyć i tyle.

25 k to 5 chlebów np. pewnie masz pracę więc moze cie to osłabia, mnie nie bo mam 300 k na półtorej miesiąca do wydania.
Jak wspomniałem wyżej też studiowałem tutaj, ale gdy brakowało kasy to brałem się do roboty by nie musieć stękać, że nie mam na pompkę za 25dkk...  Wyluzuj stary i popytaj wśród znajomych... nie sądzę by wśród 100 studentów żaden nie miał pompki i nie wiedział gdzie można dopompować koła.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Paź 2010, 12:45:54 »
Felicity uspokoj sie  :)
Nieomalze kazdy handlarz rowerami ma butle z powietrzem i koncowka pasujaca do kazdego wentyla, niektorzy w oswietlonych miejscach maja to wystawione 24/h. W promieniu 300 m moge napompowac "rakiete" w 6 miejscach (Østerbro). Podejrzewam ze tak samo jest w Århus. Widzialem pompki za 10kr w tigerze, netto i aldi.

Offline CzaryMary

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 8
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Paź 2010, 14:27:45 »
Na wielu stacjach benzynowych można skorzystać z darmowej sprężarki powietrza. Nie trzeba się męczyć pompowaniem, samo się pompuje  :P

Offline Felicity

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Paź 2010, 14:32:36 »
Ale ja jestem zupenie spokojna :)

CzaryMary, Jamjurand - dziękuję właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam :)

Nie wiem po co te niepotrzebne złośliwości ? Skoro napisałam wyraźnie że nikt nie ma w akademiku to nie ma i tyle. Poza tym nie mam potrzeby pytać po wszystkich pokojach ludzi których nie znam. A co do pracy to szukam jak znajdę to sobię sprawię na pewno pompkę ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 14 Paź 2010, 14:32:36 »

Offline rey2000

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 22
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Paź 2010, 13:25:42 »
Ciesz się że nie odesłali cię do wyszukiwarki google  ;D,bo i tacy ,,pomagierzy,, też tu buszują.Pozdro.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Paź 2010, 13:44:14 »
Nie mieszkam w Århus, ale mam tam bliskich znajomych. W zeszlym roku bylem z nimi na zaduszkach na "polskim cmentarzu" i zaraz obok bocznego wejscia (Trøjborgsvej?) widzialem osobe, ktora pompowala  swoj rower przy sklepie z rowerami. Ale czy ten skle tam keszcze jest (?), nie wiem.
Pozdrawiam.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Paź 2010, 15:13:49 »
Skoro pytam o publiczną to widać nie mam zamiaru wydawać 25 k na zwykłą :) Coś w tym jest skoro nikt w 100 osobowym akademiku takiej nie posiada :) 25 k to 5 chlebów np. pewnie masz pracę więc moze cie to osłabia, mnie nie bo mam 300 k na półtorej miesiąca do wydania.
zbierz cały akademik i niech każdy się złoży po 25øre i będzie pompka publiczna i pod ręką.

A co to za argument że nikt nie posiada pompki w akademiku, może mają ale nie chcą tobie pożyczyć.

I dopisze się do Baumiego, jak brakuje ci 25 kr możesz zatrudnić się na 15 minut gdziekolwiek i temat załatwiony.

Jesteś na pewno mistrzem stagnacji bieżącego tygodnia.

vred

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Paź 2010, 16:51:13 »

zbierz cały akademik i niech każdy się złoży po 25øre i będzie pompka publiczna i pod ręką.

A co to za argument że nikt nie posiada pompki w akademiku, może mają ale nie chcą tobie pożyczyć.

I dopisze się do Baumiego, jak brakuje ci 25 kr możesz zatrudnić się na 15 minut gdziekolwiek i temat załatwiony.

Jesteś na pewno mistrzem stagnacji bieżącego tygodnia.

Moze tez  zapytac na forum o darmowa pompke, otrzymac odpowiedz, pojechac napompowac kolo bez wydawania pieniedzy i temat tez bedzie zalatwiony. Ja wiem ze forum jest dla kazdego i kazdy ma prawo sie wypowiedziec ale prosze cie daruj sobie nastepnym razem takie kretynskie porady.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Paź 2010, 16:55:53 »
Nie, pomysly z ta pompka nie sa wcale kretynskie. Bez nich byloby troche ponuro na forum.  ;D

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Paź 2010, 20:47:59 »
ja kiedys tez nie mialem pieniedzy.no nie zeby znowu 25 koron nie bylo,ale bylo cienko.stac mnie bylo ledwo na oplate mieszkania i 2-tenie BMW i 2 razy wakacje na malediwach.ale to bylo 3 lata temu.teraz wzialem sie za prace i naprawde stac mnie na sporo wiecej. ;D
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Paź 2010, 11:03:16 »
Moze tez  zapytac na forum o darmowa pompke, otrzymac odpowiedz, pojechac napompowac kolo bez wydawania pieniedzy i temat tez bedzie zalatwiony. Ja wiem ze forum jest dla kazdego i kazdy ma prawo sie wypowiedziec ale prosze cie daruj sobie nastepnym razem takie kretynskie porady.
czyli jesteś jak poprzedniczka na pompkę nie masz ale na furę i owszem.

raczej ty udzielasz kretyńskiej porady. Widać lepiej jeździć co chwile "gdzieś" aby napompować rower niż wydać te 25 koron.
Wtedy byś wykorzystał czas na coś bardziej produktywnego, a jak ktoś jest leniwy i nic mu się nie chce jak Ty na przykład to musi jeździć co chwilę pompować. Widać część swojego życia uważasz aby zmarnować na bezcelowe rzeczy  ;D ;D ;D

vred

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Paź 2010, 15:13:40 »
a jak ktoś jest leniwy i nic mu się nie chce jak Ty na przykład to musi jeździć co chwilę pompować

Po pierwsze to nie wiem dlaczego odniosłeś się do mnie, ja pompke mam. Po drugie, przeczytaj to zdanie jeszcze raz a nsatepnie tornister na plecy i do szkoly, najlepiej podstawowej.

[Posted on: 18 Paź 2010, 14:00:57]

Ale pomimo ze mnie nie znasz, z jednym trafiles w dziesiatke. Jestem leniwy i dlatego owa pompke sobie kupilem, zeby nie musiec co chwile jezdzic i kozystac z publicznej.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 18 Paź 2010, 15:13:40 »

2 wolne pokoje w akademiku , Aarhus

Zaczęty przez aniaaniaDział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 9009
Ostatnia wiadomość 01 Lis 2007, 10:22:14
wysłana przez aniaania
Czerwony MALUSZEK 126 p na polskich blachach w Aarhus

Zaczęty przez Ania i JustynaDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 28486
Ostatnia wiadomość 09 Sie 2013, 18:50:16
wysłana przez piotr1
Złotnik w Aarhus

Zaczęty przez N.Dział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 6684
Ostatnia wiadomość 12 Maj 2008, 11:56:45
wysłana przez N.
Sklepy zoologiczne w Aarhus.

Zaczęty przez MieciaDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 10155
Ostatnia wiadomość 14 Paź 2010, 22:07:45
wysłana przez Miecia
Meta a la hotel continent ale w Aarhus? hotel robotniczy

Zaczęty przez butaprenDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8751
Ostatnia wiadomość 03 Gru 2013, 20:40:51
wysłana przez farvela