Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

benzyna

<< < (6/7) > >>

parabola2:

--- Cytat: vera w 25 Lis 2010, 16:56:16 ---To pytanie do ARL on ma na to wykresy :D ;D ;D ;D ;D

--- Koniec cytatu ---

Kolego Vera do Ciebie,Twoje zdanie

vera:

--- Cytat: parabola2 w 25 Lis 2010, 18:07:27 ---Kolego Vera do Ciebie,Twoje zdanie

--- Koniec cytatu ---
Jak chcesz wiedziec to w DK tankuje jak leci i nie widze roznicy a tym bardziej nie robi roznicy furakowi.
Milej nocki i tankowania :)

parabola2:
Ok Dziekuje

Bluszcz:

--- Cytat: Emill w 22 Lis 2010, 21:40:00 ---To akurat jest proste do wytłumaczenia - na polskim paliwie jedziesz do Danii czyli z górki, a na duńskim do Polski czyli pod górkę, ot i cała tajemnica  ;D

--- Koniec cytatu ---
No to skoro jest z górki to może wyłącze silnik i sie dokulam do DK? :-)
Sorry, ale sprawdzone to jest również w drugą stronę, czyli jak jedziemy do Polski i zatankujemy auto w Niemczech to auto da również radę jechać 210 km/h, czego nie czyni na duńskim paliwie. Poza tym z rana często szarpie. Może teraz jakoś paliwa jest nieco lepsza, gdyż mrozy nie pozwalają dunom na takie oszukaństwo, więc i auto przestało szarpać. Ale ogólnie to tragedia i nikt mi nie powie, że to wina tego, że do Polski mam pod górkę a do DK z górki.

greg1969:
Pracowałem swego czasu w ojczyźnie w branży paliwowej i śmieszy mnie wypowiedź tego typu: Ja jak zatankuje na Shellu V-powera albo na Statoilu to super jedzie a jak w Orlenie to coś kiepsko. Chciałem powiedzieć, że Orlen w kraju zaopatruje wszystkie swoje stacje w paliwo jak i konkurencję. Przecież nie jedzie na stację Shella na wschodzie Polski cysterna z paliwem z Wielkiej Brytanii siedziby spółki, po prostu rachunek ekonomiczny. Tak samo, stacje Orlena w Niemczech biorą paliwo od jakiegoś koncernu niemieckiego i tak to się kręci. Pozatym Orlen w kraju ma super system zabezpieczenia jakości to już nie PRL jak dolewano i mieszano co popadło a w szczególności takie chocki klocki działy się na stacjach benzynowych. Tak, że ta jakość to takie subiektywne odczucie. Ja zawsze biorę tylko 95 oktan i nie daje się nabrać na jakieś powery i inne strata kasy, nie czuje różnicy. Pozdro dla wszystkich zmotoryzowanych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej