Ogólne > Praca w Danii

WAŻNE

<< < (5/8) > >>

GoTTie:
Nawet w przypadku ze koszty mieszkania, jedzenia i ogolnie utrzymania odpadaja, to mimo wszystko nie jest to dobry pomysl by szukac w Danii pracy w ciemno. Bez CPR jest bardzo ciezko, najlepiej miec jakis kontrakt juz przez wyjazdem z PL.

mala_z_Aarhus:
Posluchajcie, ta Pani wie wszystko lepiej od Nas, wiec zostawmy Ja z tymi oczekiwaniami i nadziejami do czsu, az tu przybedzie.
Najfajniejsze, ze nie chce sie Pani wlaczyc naszej wyszukiwarki, a jedynie dostac gotowe odpowiedzi. Z tym podejsciem w Thisted bedzie trudno.
Pani chce jedynie upewnienia sie w swojej "slusznej" decyzji przyjazdu do Danii. Zapraszamy, zwlaszcza jesli koszty zycia Pani nie dotycza.  :D
Ponadto nie jestesmy zgryzliwi, czy niechetni, jedynie zyciowi z realistycznym podejscie do zycia na emigracji w Danii.
Wczoraj toczyla sie podobna dyskusja dotyczaca jakis niebotycznych zarobkow.
 :'(

Bluszcz:
To prawda, z pracą tutaj nie jest tak łatwo. Prawie wszędzie gdzie byłam (a zwiedziłam wiele firm w ciagu jednego tygodnia) pytali o znajomośc j. duńskiego. nawet do sprzatania potrzebny im duński. Ewa, naprawdę nie jest tak łatwo. Ale jeśli masz duzo siły (fizycznej i psychicznej) to cos znajdziesz. Ja po 1,5 tygodnia znalazłam prackę. Szukam w firmach, które mogą zatrudniać Polaków. Onie najprędzej Cię przyjmą - jeśli akurat potrzebują pracownika.

Jomir:
Mala przestan sie w koncu czepiac i byc zlosliwa.
Wez sie do roboty i napisz Pani wszystko jak powinno byc.NO!
A najlepiej tydzien wolnego i zalatw Pani ten CPR i  sprawy w biurze pracy.

Jak mozesz byc takim wilkiem bratniemu Polakowi, he????

Ech, Ci Polacy.... jak juz wyjada, to z zzazdrosci wszystkim innym beda odradzac.

MargaretMitchell:

--- Cytat: Bluszcz w 03 Paź 2007, 15:35:49 ---. Ja po 1,5 tygodnia znalazłam prackę. Szukam w firmach, które mogą zatrudniać Polaków. Onie najprędzej Cię przyjmą - jeśli akurat potrzebują pracownika.

--- Koniec cytatu ---

No to gratukacje, półtora tygodnia to baaardzo dobry wynik :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej