Ogólne > Praca w Danii
WAŻNE
kulka78:
Jak można sie z Tobą skontaktować?????jakis email,gg,skype..nie wiem do kogo pisać?
Ważne i mam nadzieje pomocne.
Pozdrawiam i do milgo w DK
Tula:
--- Cytat: ewaab w 03 Paź 2007, 13:48:25 ---do Anha:
(...) dziwic się że Polak na obczyźnie to świnia ........ właśnie dałaś temu przykład
--- Koniec cytatu ---
Zalogowalas sie pare godzin temu, guzik wiesz o nas i naszych charakterach; daruj sobie takie oceny.
Poza tym, Panstwo Moderatorstwo, zdawalo mi sie, ze takie personalne uwagi to powinny wyleciec, czyz nie tak stoi w regulaminie?
A co do samego tematu, to mnie to juz bawic zaczyna; zgadzam sie z dziewczynami, ktore pisza "a niech przyjezdzaja". Dokladnie. Niech przyjezdzaja. W ciemno, bez jezyka, bez pracy, bez cienia pojecia o kraju, do jakiego jada. Ogolne -- held og lykke. A ja, jak na polska swinie na obczyznie przystalo, bede po paru miesiacach zlosliwie rechotac zza ekranu kompa, jak nastapi wysyp postow pod tytulem "pomozcie" lub "czy tu naprawde tak ciezko o prace?".
ewaab:
właśnie - zalogowałam się niedawno a tu już złośliwe teksty w stylu:
" Ja rozumiem,że dorośli jada w ciemno,a noż się uda ale z dzieckiem??
Co to za rodzice??? Bez ubezpieczenia,bez lekarza.Taka tułaczka z dzieciakiem.
Miałam tu w sąsiedztwie taką agentkę w końcu trafiła z dzieckiem do aresztu i potem odstawili ich na prom.
Jej mi nie było szkoda bo głupia ale dziecko ..."
oczekiwałam trochę życzliwości a nie złośliwości - jak również z twojej strony
ale ok - odpuśćmy sobie już takie gadki :)
ja naprawdę podziwiam wszystkich tych (was) że zdecydowali się na wyjazd za granicę za pracą, zapewne wielu z was na początku też nie widziało po co jedzie - bo nie sądze że wszyscy od razu mieliście załatwioną robotę i jechaliście "nie w ciemno"
i jakoś się udało prawda ?
dlatego chciałabym żebyście podzielili się swoimi spostrzeżeniami na temat szukania pracy, jakiś
ŻYCZLIWYCH porad
a jeżeli ktoś z was nie ma do powiedzenia nic w tym temacie to proszę lepiej nie pisać
madzialenasz:
juz pisalam
szukaj na internecie....
spojrz na liste firm prew aproved-one maja pozwolenie na zatrudnianie obcokrajowcow,albo masz numer-to polskie biuro posrednictwa: +45 22 18 26 54, lub polski numer 693 047 371
no nie wiem, po prostu trzeba probowac wszystkiego , wysylac 100 podan na tydzien a czsami i to nie pomaga-wiem po sobie
pozdrawiam
ewaab:
dziękuję bardzo
własnie takich wskazuwek oczekuję :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej