poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Papabusesy - rzucenie palenia.  (Przeczytany 11292 razy)

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +16/-6
Papabusesy - rzucenie palenia.
« dnia: 28 Paź 2010, 21:21:18 »
Wiem, wiem. Oklepany temat i nic nie pomaga.

Gdybym nie znał osobiście dwóch osób, które rzuciły palenie po przeczytaniu książki to bym Wam nie zawracał głowy.
Ale znam. I dlatego chciałbym się z Wami tym podzielić, bo widzę że to zadziałało.
Może zaznaczę, że nie mam żadnych ekonomicznych interesów w tym co opiszę.

Moja znajoma, która paliła 25 papabusesów dziennie, kupiła przy okazji zakupów w Fakcie przecenioną książkę (po duńsku)
holenderskiego pisarza - Jan Geurtz -"Røgfri - den lette vej til rygestop"
Opowiadała potem, że jest to pranie mózgu - skuteczne. Zamknęła się w pokoju, z książką i paczką papabusesów.
Po wypaleniu x papabusesów w trakcie czytania książki i wykonywaniu poleceń wyszła z pokoju i stwierdziła,
że nie jest palaczem. Przekazała książkę swojej córce, która również przestała palić.

Jeżeli ktoś poważnie chce skończyć z paleniem - niech to spróbuje. To nic nie kosztuje. Książkę można wypożyczyć w bibliotece.
Sprawdzałem w Odense Centralbibliotek - jedna stoi na półce, drugą można zamówić.

Pozdrawiam

PS. Osobiście rzuciłem palenie wiele lat temu. taka była imprezka, że mi sie palić odechciało jak się obudziłem nstępnego dnia rano. ;D

[Posted on: 28 Paź 2010, 21:18:04]

Acha, jest jeszcze strona www tej książki. Tłumaczka na duński napisała trochę informacji.
I można przeczytać parę słów od mojej znajomej - Ireny.
http://www.rygefri.dk/index.htm

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
Odp: Papabusesy - rzucenie palenia.
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Paź 2010, 22:44:04 »
http://www.easyway.dk/

Przeczytałem książkę Allena Carra ,działa, rzuciłem palenie , i już sporo czau minęło od tego momentu . Polska wersja kosztuje około 25 złotych na allegro , można zawsze spróbować to niespełna 3 paczki papabusesów.

Offline M z Horsens

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +3/-1
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Paź 2010, 23:07:47 »
Kupiłem w Bilce plastry niko coś tam....jakieś mało znane duńskie nie nikoret ani nikłitin,już nie palę 2 lata a jarałem jak smok15 lat po tygodniu już nie miałem chęci a nie była to moja pierwsza próba,no przy piwku nachodziło ale się nie dałem ;) efekt uboczny 30kg ;D

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Paź 2010, 23:11:53 »
Zależy co na kogo działa , ja na raz miałem plastry, żułem gumę a w między czasie paliłem , odczucia niezapomniane.

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Paź 2010, 00:09:46 »
No to też się wypowiem :P Rzuciłem palenie w czerwcu w sumie z dnia na dzień - próbowałem plastrów, gum, elektronicznych papabusesow ale nic nie skutkowalo. Narzeczona jakis czas temu kupiła mi nawet ksiażkę " Easy Way jak skutecznie rzcucic palenie" (głowy sobie nie dam ucicac, ale to moze byc polska wersja tego co autor watku zachwala). Przeczytałem kilka rozdziałów i sie do niej zniechęciłem ;) Później, jakis czas temu postanowilem w koncu powaznie przestac palic i bez wiekszego powodu powiedziałem sobie stop... to podziałało... od 4,5 miesiaca nie pale :D

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Paź 2010, 06:15:17 »
... " Easy Way jak skutecznie rzcucic palenie" (głowy sobie nie dam ucicac, ale to moze byc polska wersja tego co autor watku zachwala). Przeczytałem kilka rozdziałów i sie do niej zniechęciłem ;) Później, jakis czas temu postanowilem w koncu powaznie przestac palic i bez wiekszego powodu powiedziałem sobie stop... to podziałało... od 4,5 miesiaca nie pale :D

Chyba jednak to nir ta książka:
http://www.empik.com/prosta-metoda-jak-skutecznie-rzucic-palenie-carr-allen,prod160034,ksiazka-p
Pozdrawiam

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 118
  • Reputacja: +5/-1
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Paź 2010, 09:43:39 »
Kto sie przylacza do rzucania palenia?
Nie pale trzeci dzien, ciezko, ale moja decyzja jest jedna:
oszczedzam na zdrowiu i kasie!
ksiazki jeszcze nie czytalam...

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 30 Paź 2010, 09:43:39 »

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Paź 2010, 10:45:17 »
Kto sie przylacza do rzucania palenia?
Nie pale trzeci dzien, ciezko, ale moja decyzja jest jedna:
oszczedzam na zdrowiu i kasie!
ksiazki jeszcze nie czytalam...

I nie przeczytasz.......

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Paź 2010, 11:24:11 »

I nie przeczytasz.......

dlaczego tak twierdzisz?
skoro umiem pisac, to chyba tez czytac potrafie  ;D
w poniedzialek ide do biblioteki
milego dzionka bez papabuseska!

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Paź 2010, 11:45:44 »
Jeżeli wypożyczysz Allana Cara bo o tej książce coś mogę powiedzieć (A jeżeli jest to książka Jan Geurtz , to o tym autorze nic nie mogę powiedzieć chociaż wydaje mi się że są to takie same metody jak w EW , i jeżeli masz rzucać to proponował bym właśnie Allana Cara)

A dlaczego nie przeczytasz , bo coś ważnego napisał Baumi , że się zniechęcił po kilku rozdziałach tylko że to nie z powodu że książka była mało interesująca lub nudna tylko z innego powodu ,a odpowiedz dlaczego sporo osób nie przeczyta tej książki jest w ... książce tylko trochę dalej , a tak na marginesie ta książka (a cały czas mówię o Allanie ) powinna w pierwszym żadzie trafić do partnerów palących i to oni powinni to przeczytać pierwsi pod warunkiem że są nie palący.

Także zna mechanizm tej książki i mogę powiedźcie że jest bardzo duże prawdopodobieństwo że nie przeczytasz.

Znam 6 osób  które miało tą książkę i nikt nie przeczytał.

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Paź 2010, 17:18:52 »
cwsm111 - nie odwracaj papabusesa filtrem. Za skuteczność innych książek nie chcę brać odpowiedzialności.
Jeżeli sam nie dokończyłeś książki Allena Carra i jeżeli znasz 6 innych osób, które nie dokończyły,
to dlaczego - PROPONUJESZ JĄ ?
Ja znam dwie konkretne osoby, które przeczytały do końca Jana Geurtza i w efekcie rzuciły palenie!

Na jakiej podstawie wydaje Ci się, że są to takie same metody ? Nawet jeżeli są, to mogą być napisane w zupełnie inny sposób.

Widzę, że sam jesteś zrezygnowany i mało optymistyczny. Nie znaczy to jednak, że musisz odbierać nadzieję innym !

Wszystkim, którzy chcą rzucić palenie życzę sukcesu i trzymam kciuki. Naprawdę warto.
« Ostatnia zmiana: 30 Paź 2010, 17:42:24 wysłana przez Manior »

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Paź 2010, 17:33:26 »
http://www.easyway.dk/

Przeczytałem książkę Allena Carra ,działa, rzuciłem palenie , i już sporo czau minęło od tego momentu . Polska wersja kosztuje około 25 złotych na allegro , można zawsze spróbować to niespełna 3 paczki papabusesów.

Czy ty doczytałeś wątek od początku ,było by miło czytać wątek który się samemu założyło- sam siebie zacytowałem, do dam jeszcze że o książce dowiedziałem się od Łotyszy i Estończyków z którymi pracowałem i międzyinymi dlatego spróbowałem ją przeczytać także znam w sumie kilka osób którym dzięki tej książce udało się rzucić palenie (doszło tez dwoje Duńczyków z pracy).

A co do twojej wypowiedzi na temat optymizmu proponuje przeczytać tą  książkę .

A  po za tym - CWSM111 a nie CWSM11

Poza tym można zgłosić się osobiście do tej firmy i przejść sesję z gwarancją zwrotu pieniędzy przy pozostaniu przy paleniu.

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Paź 2010, 17:34:58 »
trzymam sie dalej bez czytania ksiazki (biblioteka juz zamknieta) i bez papabusesa, tylko nie wiem czy do skarbonki wrzucic 39 kr, czy tylko 20 bo kupowalam ostatnio w Polsce  ;D ;D ;D
 nie ma chetnego na pozbycie sie nalogu?
razem razniej, a mam trudna sytuacje bo moj pan pali jak smok, na szczescie tylko na balkonie.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Paź 2010, 17:41:48 »
Rzucilem palenie po apunkturze (dawno temu); istotny jest kompletny brak papabusesow i niedopalkow w domu, niepalace towarzystwo w pierwszym okresie, bardzo waznym narzedziem jest napewno chwalenie siebie samego tuz przed snem za niepalenie juz  przez...dni.

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Paź 2010, 17:51:07 »

Czy ty doczytałeś wątek od początku ,było by miło czytać wątek który się samemu założyło- sam siebie zacytowałem, A co do

Twojej wypowiedzi na temat optymizmu proponuje przeczytać tą  książkę .

A  po za tym - CWSM111 a nie CWSM11

Masz rację, nie przeczytalem (jeszcze raz) wszystkich postów w wątku, zanim do Ciebie napisałem.
Nie zauważyłem również, że to był Twój post. Przepraszam.

Książki Allena Cara nie będę czytał, bo nie palę od lat.

Twój nick poprawiłem w poprzednim poście.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 30 Paź 2010, 17:51:07 »

prośba o "rzucenie okiem" na tekst :)

Zaczęty przez dorissa79Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 8412
Ostatnia wiadomość 14 Gru 2009, 10:41:45
wysłana przez jamjurand