Ogólne > Praca w Danii

Własna firma w Danii - jak założyć.

<< < (27/39) > >>

lebowski:
Dzien dobry wszystkim.
mam prosbe, pytanie...
Czy ktos z Was mial do czynienia z dankortterminalem? Mam na mysli, czy kupowaliscie to ustrojstwo do firmy? Stoje wlasnie przed wyborem, pytam i sie zastanawiam  :)
Jezeli ktos jest w temacie, to bylabym bardzo wdzieczna za wszelkie info.
na przyklad: czy lepiej stacjonarny, czy lepiej na  karte sim. Jezeli stacjonarny, to czy lepiej wykupic internet od operatora prywatnego, czy od firmy dostarczajacej terminale. Jaki aparat polecacie, jakie sa koszty miesieczne  itp... na rynku funkcjonuja dwie duze firmy dostarczajace terminale: dkonline.nu i point.dk. Przekazali mi mnostwo informacji, ale stoje na stanowisku, ze znajomosc "z autopsji" jest nie rzadko cenniejsza :)
Temat szeroki, ale jakby ktos mial jakies dobre sugestie, byloby fajnie. Z gory dzieki.

lusia:
Czy jest tu ktos obeznany w systemie rachunkowo-księgowym "e-conomic" - chodzi mi o rozpoczecie pracy w tym systemie, wiec najchetniej osobista konsultacja (Kopenhaga) lub za posrednictwem internetu (skype: lusia112), abym pozniej mogla juz spokojnie sama prowadzic moja malo skomplikowana firme jednoosobowa. Wiem ze e-conomic ma rozbudowany system pomocy i duzo na ten temat przeczytalam, ale jesli znalazla by sie chetna i zyczliwa osoba, ktora juz jest w tym obeznana to bylo by mi duzo latwiej i pewniej. Dziekuje za uwage i zycze samych slonecznych dni :)

kahma:
Rowniez przylączam sie do prosby, potrzebuję kompetentnej osoby, ktora nauczy mnie (odplatnie), jak rozliczac jednoosobową firme kwartalnie i pozniej zrobic rozliczenie roczne. Forma nauki - moze to byc np. wspolne rozliczenie razem z objasnieniami  tego kwartalu.

kahma:
Chcialam dodac, ze rozliczam sie w programie e-conomic.

malin:
Od paru dni jestem w fazie testów programu e-conomic. Jak nabiore wprawy bede w stanie przygotowac instrukcje. Instrukcje umieszcze na stronie http://firmawdanii.info/. Co do rozliczen kwartalnych i rocznego bedziemy mogli sie kontaktowac przed terminem rozliczenia . Ja rozliczam sie kwartalnie . Moje piersze rozliczenie bedzie przed 19 sierpnia http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1977930
Pozdrawiam
Rafal

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej