Ogólne > Praca w Danii

Własna firma w Danii - jak założyć.

<< < (10/39) > >>

lilia:
 roga, bardzo, bardzo dziękuję  :)

A nie pokusiłbyś się o opracowanie krótkiej informacji nt. powyższych spółek, które pomijałeś? To bardzo interesujące!  :)

roga:
Willy podal obszerny material na ten temat. Osobiscie sadze ze www.virk.dk zawiera najwiecej informacji, w tym gotowe blankiety itp. oraz mnostwo wiadomosci o obowiazujacych przepisach dot. zakladania i prowadzenia spolek. Oczywiscie np. spolka anpartselskab (=z.o.o), ma wiecej mozliwosci niz jednosobowa firma. Mam na mysli wykorzystanie mozliwosci podatkowych, wliczanie wydatkow w koszty firmy, odpisy aktywow (materialnych i niematerialnych) i wiele innych jak np. investycje. Wazna sprawa jest rowniez, ze  wlasciciele firmy (akcjonariusze czy tez udzialowcy) nie odpowiadaj osobiscie za dlug spolki. Z drugiej strony ma takze wiecej obowiazkow i musi spelniac wiecej wymagan, jak wniesienie kapitalu, obowiazki kabusewnictwa, kontrola rewizyjna itp.

kassia36:
mysle o zalozeniu jedno osobowej firmy sprzatajacej /domki prywatne/  interesuje mnie jakie potrzebuje dokumenty i gdzie powinnam sie zglosic czy zaczynajac potrzebuje wklad finansowyi jeszcze jedno jesli uda mi sie zalozyc ta firme to moge starac sie o mieszkanie z  komuny z gory dziekuje

roga:

--- Cytat: kassia36 w 08 Sty 2010, 19:18:52 ---mysle o zalozeniu jedno osobowej firmy sprzatajacej /domki prywatne/  interesuje mnie jakie potrzebuje dokumenty i gdzie powinnam sie zglosic czy zaczynajac potrzebuje wklad finansowyi jeszcze jedno jesli uda mi sie zalozyc ta firme to moge starac sie o mieszkanie z  komuny z gory dziekuje

--- Koniec cytatu ---
Myslisz o zalozeniu firmy to pomysl i cofnij sie do strony 3 tego watku, gdzie wszystko o co pytasz jest opisane, a szczegoly, blankiety i warunki zalozenia znajdziesz na strinie www.virk.dk - rowniez podane na stronie 3.

kassia36:
dzieki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej