Ogólne > Praca w Danii
Własna firma w Danii - jak założyć.
piott:
Przestancie straszyc.Zalozenie jednooobowej firmy lub malej spolki I/S zajmuje 10 min przed komputerem.Otworzylem od 1 go stycznia spolke I/S.Wszystko przez internet.Cvr nr bo on jest najwazniejszy przychodzi po paru dniach.Nastepnie z tym do banku otworzyc firmowe konto i skatu zmienic karte podatkowa.Nie wierze ze w otwieranie konta 3 mies.musialo byc cos nie tak.Zadnych umow z kontrahentami,wkladow itd(dotyczy to spolek Aps i innych)
pozdr
roga:
Nie zauwazylem, zeby ktos straszyl, ze zalozenie jednoosobowej spolki trwa w nieskonczonosc. Podane i to dosc szcegolowo informacje mialy i maja na celu udzielic informacji jakie moga byc przydatne przy zakladaniu spolki jednoosobowej. Bardzo latwo jest zalozyc taka spolke, ale chyba dobrze jest wiedziec jakie konsekwencje, miedzy innymi podatkowe i odnosnie odpowie-dzialnosci spoczywaja na zalozycielach spolki. Mam nadzieje, ze zakladajac spolke I/S wspolnie z inna/innymi osobami wzialles pod uwage, ze odpowiadasz solidarnie za dlug spolki solidarnie"wszystkim co posiadasz i co bedziesz posiadal w przyszlosci" (solidarnie=rowniez za inne osoby, ktore nie beda w stanie go pokryc swojej czesci dlugu).
To tylko tyle na marginesie. Zycze powodzenia w prowadzeniu spolki.
piott:
To cofnij sie pare postow do tylu zanim cos napiszesz.A tak na marginesie to otwierajac firme wiem co robilem a o dlugi moje akurat nie musisz sie martwic.Nie traktuj innych jak gamoni co nie wiedza co robia.Nie wiem co w zyciu robisz ale zycze powodzenie ,takze w Nowym Roku bez dlugow:) T
mbj:
A czy w wypadku założenia małej firmy świadczącej usługi gastronomiczne można liczyć na kredyt? Tzn. np. połowa to mój wkład a druga połowa zostanie skredytowana?
willy:
Takie pytanie to raczej należałoby skabusewać do twojego BANKU. A liczyć zawsze można.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej