Ogólne > Praca w Danii

Własna firma w Danii - jak założyć.

<< < (20/39) > >>

jamjurand:
matuchnam,

Trzeba apelowac do innych narodowosci aby odniesc sukces z polska restauracja; polacy zawsze i wszedzie jedli cos lepszego i duzo tanszego :) , niestety dunczykow polska czy niemiecka kuchnia nie podnieca.
Bylo juz w KBH kilka polskich i rosyjskich, wszystkie "padly" szybciutko (jedna, chyba ruska, jeszcze zipi na Studiestræde), wierz mi ciezka branza.
Sadze, ze polskie zarcie na wynos (np. z motorowerowym dowozem),pare dan zmieniajacch sie co pare dni, albo zupy "to go" moze by odnioslo sukces. Zobacz jak dziala Le Marche w Kopenhadze (wysokiej klasy,stosunkowo tanie zarcie na wynos), duuuzy sukces.
Sklep uwazam to lepsza idea, ale gdzies poza Kopenhaga.

martuchnam:

--- Cytat: jamjurand w 11 Kwi 2011, 17:05:24 ---matuchnam,

Trzeba apelowac do innych narodowosci aby odniesc sukces z polska restauracja; polacy zawsze i wszedzie jedli cos lepszego i duzo tanszego :) , niestety dunczykow polska czy niemiecka kuchnia nie podnieca.
Bylo juz w KBH kilka polskich i rosyjskich, wszystkie "padly" szybciutko (jedna, chyba ruska, jeszcze zipi na Studiestræde), wierz mi ciezka branza.
Sadze, ze polskie zarcie na wynos (np. z motorowerowym dowozem),pare dan zmieniajacch sie co pare dni, albo zupy "to go" moze by odnioslo sukces. Zobacz jak dziala Le Marche w Kopenhadze (wysokiej klasy,stosunkowo tanie zarcie na wynos), duuuzy sukces.
Sklep uwazam to lepsza idea, ale gdzies poza Kopenhaga.

--- Koniec cytatu ---
to moze podajcie co by sie moglo sprawdzic.jesli chodzi o restauracje to akurat typowo polskiej kuchni bym nie stosowala.tylko ogolna.ewentualnie bar pub cos w tym stylu.tylko nie wiem po prostu co trzeba spelnic tzn jakie warunki dokumenty etc

vaxa_rys:
 co ze skladka na emeryture w przypadku samozatrudnienia?

zabkomis:

--- Cytat: frisms w 30 Mar 2011, 21:16:23 ---a tu cos nowego od 1 kwietnia "Gebyr for at starte virksomhed" to do ogolu czytajacych ten watek

http://epn.dk/samfund/politik/article2386175.ece?partner=pol

--- Koniec cytatu ---

witaj nie mówie po duńsku ani nie czytam, wprowadziłem ten tekst w google ale bzdury wyskoczyły,
mam pytanie, czy to oznacza że założenie firmy jedno osobowej jest teraz płatne?
i jeśli tak to gdzie i komu sie płaci?
pozdrawiam

roga:
Zgadza sie. Wprowadzono oplate za zalozenie firmy. Mysle, ze sie placi dla Erhvervs-og selskabsstyrelsen, bo to ono rejestruje firme.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej