Ogólne > Praca w Danii
Własna firma w Danii - jak założyć.
zabkomis:
hmmm no to ciekawe, jeśli ktoś wie jak sie za to płaci to prosze o szybkie info, chodzi mi o to czy przed czy po założeniu, czy łącz\nie z kwestionariuszem wysyła sie jakiś przekaz bankowy
wysłałem koledze kwestionariusz otwarcia działalności w połowie kwietnia, wysyłałem go z polski, podałem duński adres ale nikogo tam nie ma teraz i nie bardzo wiem jak to sie rozwinęło.
z góry dziękuje
roga:
Jezeli wyslales kwestionariusz, to znasz nazwe jaka wpisales w kwestionariuszu. Znasz nazwe firmy, mozesz sprawdzic na stronie
www.cvr.dk czy firma istnieje/zostala zalozona.
zabkomis:
--- Cytat: roga w 07 Maj 2011, 23:13:19 ---Jezeli wyslales kwestionariusz, to znasz nazwe jaka wpisales w kwestionariuszu. Znasz nazwe firmy, mozesz sprawdzic na stronie
www.cvr.dk czy firma istnieje/zostala zalozona.
--- Koniec cytatu ---
to akurat wiem, takiej metody za sprawdzenie tego nie chcialem obrać
chyba zaraz zadzwonie do nich i sie zapytam, umieszcze info w tym wątku
zadzwoniłem i z tego co mi powiedziała miła pani telefonistka że płacimy po zarejestrowaniu, nie była do końca pewna jaki jest termin dała numer do kolego który się tym zajmuje, także jutro przedzwonie i coś na ten temat bedzie wiadomo
[Posted on: 09 Maj 2011, 13:32:58]
--- Cytat: zabkomis w 09 Maj 2011, 13:32:58 ---to akurat wiem, takiej metody za sprawdzenie tego nie chcialem obrać
chyba zaraz zadzwonie do nich i sie zapytam, umieszcze info w tym wątku
zadzwoniłem i z tego co mi powiedziała miła pani telefonistka że płacimy po zarejestrowaniu, nie była do końca pewna jaki jest termin dała numer do kolego który się tym zajmuje, także jutro przedzwonie i coś na ten temat bedzie wiadomo
--- Koniec cytatu ---
zadzwoniłem i już wszystko wiem,
głównie rozchodzi sie o sposób załatwiania rejestracji firmy, jesli jest online, (wymagany digitak signatur) jest to kwota 640 koron, a jeśli tradycyjnie , czyli wypełniamy druczek drukujemy i wysyłamy pocztą jest to 2400koron,
czas opłaty wynosi 42 dni od zarejestrowania firmy, wszelkie dokumenty potrzebne do uiszczenia opłaty przyjdą na adres korespondencyjny firmy
agnieszkap:
Witam, czy ktoś może orientuje się czego konkretnie mogą dotyczyć kontrole jednoosobowych firm polskich (działalność gospodarcza w formie osoby fizycznej bez zatrudniania pracowników i w przypadku zatrudniania pracowników, w Polsce odprowadzany ZUS i podatek dochodowy, podatek vat odwrócony) działających okresowo w Danii (świadczenie-sprzedaż usług).
[Posted on: 12 Maj 2011, 22:18:47]
Zapomniałam dodać - kontrole firm zarejestrowanych w systemie Rut.
zabkomis:
to jest dość ogólne pytanie, powiedz czy dostałas jakiś list ze skat? czy jak?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej