poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: domek 120m2  (Przeczytany 2146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maro75

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
domek 120m2
« dnia: 04 Lis 2010, 17:54:55 »
Witam!
mam do was pytanie
Dostałem propozycję mieszkania w Kopenhadze,jest to domek o powierzchni jak w tytule za 6 tyś dkk plus opłaty(woda,prąd i olej do ogrzania domu)problem w tym że nie mam pojęcia jak to policzyć.Do tej pory za moje mieszkanie płacił szef i nie mam pojęcia ile tego wszystkiego można zużyć.Może ktoś z Was mieszka w domu o podobnej powierzchni i wie ile kosztyje utrzymanie,takiego domu.Proszę podpowiedzcie coś.
pozdrawiam.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
Odp: domek 120m2
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Lis 2010, 20:14:49 »
To, ze ktos mieszka w domu o podobnej powierzchni nic ci nie pomoze.

Rózne sa zródla ciepla i rózne ceny, i oczywiscie jeden lubi cieplej a drugemu goraca przy 17 stopniach, jeden mieszka z malymi dziecmi a drugi sam, ocieplenie domu, rodzaj okien...Olej jest drogi, moze masz kominek?

Tak samo z woda, jeden kapie sie raz dziennie a drugi myje samochód co drugi dzien i podlewa trawniki przez cale lato...

Prad? A ile pc, tv, Wii, Nintendo, bojlery itp masz u siebie? Uzywasz zarówek o duzej czy o malej mocy?

:-)

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline ksieciuniu

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-1
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lis 2010, 20:59:21 »
No,ja moge powiedziec tylko tyle,ze nie jest to tanio...
Ja osobiscie mieszkam z zona i corka w domu o podobnej powierzchni,ogrzewanym z biopieca ktory znajduje sie nieopodal wiec odpada ogrzewanie za ktore place grosze(500 dkk m-c),natomiast w takim domu jest sporo odbiornikow pradu ktory w Danii nie nalezy do najtanszych i glownie o to,a w Twoim przypadku rowniez o ogrzewanie,bym sie martwil....
A jesli chodzi o konkrety,to ja miesiecznie razem z oplatami musze zaplacic okolo 8 do 9 tys.DKK...
Pozdrawiam i rozsadnych wyborow zycze....

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lis 2010, 20:59:21 »

domek na imprezy w okolicach Aalborg

Zaczęty przez mawiDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4989
Ostatnia wiadomość 18 Paź 2011, 13:38:00
wysłana przez mawi