Regionalne > Kopenhaga
Gdzie jest fajnie w Kopenhadze?
waruiny:
Podyskutujmy jeszcze o Christianii. Czy poniższy artykuł przekłamuje rzeczywistość?
http://www.wprost.pl/ar/152194/Miasto-wolnosci/
Mnie interesują te kafejki. Chciałbym je porównać z klimatycznymi kafejkami krakowskiego Kazimierza.
Coś mi się tak wydaje, ze krakowski Kazimierz może mieć coś wspólnego z Christianią.
psychopata:
Dlugo bym myslal, ale na porownanie Christianii do Kazimierza bym nie wpadl.
Artykul jest moim zdaniem podkoloryzowany, ale ja fanem Christianii nie jestem i bywam tam tez tylko z goscmi, moze stali bywalcy maja podobne zdanie jak autor artykulu ;)
Jomir:
Hmm.... dawno nie bylam w Kazimierzu, ale jednak bylam.
Mysle, ze autor artykulu w przynajmniej jednym z tych dwoch miejsc, musiál byc niezle najarany :)
happybeti:
Na KRAKOWSKIM Kazimierzu, czyli dawnej żydowskiej dzielnicy miasta, byłam daaaawno temu, w czasach, gdy dopabuse zaczęto ją "rewitalizować" . Knajpek wtedy za wiele nie było, a sama dzielnica byla właśnie tanim miejscem, gdzie różne krakowskie "freaki" znajdowały "odlotowe" mieszkania. Mój znajomy na przykład zaadaptował do mieszkania starą kuźnię w podwórzu na ul. Józefa. Niesamowite pomieszczenie- kolebkowe sklepienia i ściany ponad metr grubości ...
Mi Christiania, jeśli już, bardziej kojarzyłaby się ze "starym" Kreuzbergiem, z czasów, gdy jeszcze stał Mur.
1941:
--- Cytat: Jomir w 12 Sie 2013, 15:03:51 ---Dziennikarze to hieny.
Pracowalam w gazetach, przez 6 lat, ze nie wspomne, ze bylam tez dobrych kilka lat zona dziennikarza.
To najbardziej "g... " srodowisko jakie poznalam.
--- Koniec cytatu ---
Hahaha jak to zyciorysy moga byc podobne, ja tez 6 lat to samo hahaha tylko wspomnienia mam inne i zona nie dziennikarka ;)
Ale Ty to robisz specjalnie >:( wiem to! ;) ;D ;D ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej