poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: dunska telewizja poszukuje  (Przeczytany 14935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
Odp: dunska telewizja poszukuje
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Lis 2010, 21:18:02 »
do Juta : ja tez  ;D

Offline janusz Odense

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Lis 2010, 22:18:11 »
Ja się piszę na tv.Przy okazji może wyjaśnię sprawę "jubilerską " ! i zahaczymy o WOŚP.
Janusz

Offline malinkaaa0071

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Lis 2010, 22:22:07 »
Witajcie w "Polskim piekielku". Zamiast normalnej rozmowy nienawisc, pogarda i wstyd. Wlasnie przed tym ucieklam z Polski.

"oni" sa wszedzie:) Maszynki do rozbiorek polskiego honoru. :)
Dlaczego moge zyc normalnie i pracowac wg. stawek i zyc wedle zasad panujacych w kraju:))??
Moge za 50 kr pracowac :) heh
A wywiad - w zaleznosci od tv :)

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Lis 2010, 22:41:09 »

pilnuj kazdy swego portfela…a nie zaglądasz w cudzy  >:(

;D

Co tak biezesz to do siebie. Pytanie retoryczne i nie oczekiwalem odp a juz napewno nie od osoby, ktora nie rozumie co czyta. W portfel ci nie zagladam i takich rzeczy sobie nie dopowiadaj. Po twojej irytacji rozumiem ze masz zamiar sie sprzedac ku uciesze gawiedzi aby mieli o czym rozmawiac w pracy. Pojdziesz ty i tobie podobni aby opowiadac cuda w TV. Nastepnego dnia beda sie tworzyly stereotypy na temat Polakow na wzor kogos kto sobie skasuje drobny grosz. I nie chodzi tu o kase co oczywiscie zle zinterpretowalas. Jak na moje idz do tej TV aby o tobie gadali i ukladali anegdoty jak bylo na temat skakajacego Polaka na wielorybie. Nawet jakby dali ci 10tys to i tak mala to cena aby zorganizowac cyrk w TV.
O muzulmanach juz wszystko wiedza to teraz czas na europe wschodnia.

« Ostatnia zmiana: 16 Lis 2010, 23:23:30 wysłana przez vera »

polka40

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Lis 2010, 23:17:42 »
nigdy nie zrozumiem jak mozna wyjechac za granice i zostawic wlasne dziecko,babci,cioci czy komukolwiek.ja bym sie nie pokazywal z zadnym programi i nie "chwalil " sie tym,bo to wstyd!
czep sie tramwaja.ty tu z bogactwa siedzisz?moje dzieci były juz pelnoletnie.wstyd to ty .co ty tu robisz jedz do polski .to nie wina ludzi ze taki bałagan mamy w kraju ze ganiaja za pracą.po co ty tu przyjechałes ,pracujesz tu za DARMO.? ::)

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Lis 2010, 10:22:41 »
Co tak biezesz to do siebie. Pytanie retoryczne i nie oczekiwalem odp a juz napewno nie od osoby, ktora nie rozumie co czyta. W portfel ci nie zagladam i takich rzeczy sobie nie dopowiadaj. Po twojej irytacji rozumiem ze masz zamiar sie sprzedac ku uciesze gawiedzi aby mieli o czym rozmawiac w pracy. Pojdziesz ty i tobie podobni aby opowiadac cuda w TV. Nastepnego dnia beda sie tworzyly stereotypy na temat Polakow na wzor kogos kto sobie skasuje drobny grosz. I nie chodzi tu o kase co oczywiscie zle zinterpretowalas. Jak na moje idz do tej TV aby o tobie gadali i ukladali anegdoty jak bylo na temat skakajacego Polaka na wielorybie. Nawet jakby dali ci 10tys to i tak mala to cena aby zorganizowac cyrk w TV.
O muzulmanach juz wszystko wiedza to teraz czas na europe wschodnia.

Reaguje zawsze na jakies uszczpliwe uwagi z pozoru niewinne,tak jak twoja
Po za tym zauwaz ze jak sie pisze pytanie to sie stawia  ” ? ”

Po za tym nigdzie sie nie wybieram co tez opatrznie zrozumialas
Jeden wywiad wiecej nikomu nie zaszkodzi a juz napewno opinii polakow w Danii
Bo opinie juz mamy nie od dzisiaj nie ciekawa  :(

O europie wschodniej juz tez dosc wiedza,zadna mi nowosc,co chwile albo cos w gazecie albo w radio

nigdy nie zrozumiem jak mozna wyjechac za granice i zostawic wlasne dziecko,babci,cioci czy komukolwiek.ja bym sie nie pokazywal z zadnym programi i nie "chwalil " sie tym,bo to wstyd!

zwykla sytuacja zyciowa i tyle a nie zaden wstyd  ???

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Lis 2010, 10:39:58 »

Reaguje zawsze na jakies uszczpliwe uwagi z pozoru niewinne,tak jak twoja
Po za tym zauwaz ze jak sie pisze pytanie to sie stawia  ” ? ”

Po za tym nigdzie sie nie wybieram co tez opatrznie zrozumialas
Jeden wywiad wiecej nikomu nie zaszkodzi a juz napewno opinii polakow w Danii
Bo opinie juz mamy nie od dzisiaj nie ciekawa  :(

O europie wschodniej juz tez dosc wiedza,zadna mi nowosc,co chwile albo cos w gazecie albo w radio

zwykla sytuacja zyciowa i tyle a nie zaden wstyd  ???
Ty to masz jednak problemy, no ale OK. Nie postawiłem  "?" gdyż jak już pisałem odp nie oczekiwałem. Ty dalej czytasz i nie ogarniasz.
Nie mam nic przeciwko możesz isc do TV , weź nawet znajomych i opowiadajcie. A jak się nie wybierasz to o co ci się rozchodzi? Ty to popierasz a ja nie, gdyż większość, która będzie chciała iść zostanie 5 minut wcześniej oderwana od pługa jak ten wielorybnik. Jedno zdanie potrafi ośmieszyć tak jak tekst tego gościa "chciałem go uratować".
Tu nie chodzi o wstyd czy sytuacje życiową, zrozum, że najgorsze to to że pójdzie pajac jeden z drugim i wyrobią kolejne anegdoty na następne kilka dobrych tygodni. Wtedy będziesz juz tylko zaocznie w radiu i gazetach na 100% jak poprzednik.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 17 Lis 2010, 10:39:58 »

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 16
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Lis 2010, 12:30:23 »
No i rozwinela sie dyskusja.
Sa 2 obozy za i przeciw.

Osoby zainteresowane moga sie zglaszac do Mette Frisk  28544596 lub mail fri@dr.dk
Wymaga to znajomosci angielskiego lub niemieckiego.
A jesli nie to prosze napisac do mnie wiadomosc z numerem telefonu, lub mailem.

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Lis 2010, 16:04:03 »
czep sie tramwaja.ty tu z bogactwa siedzisz?moje dzieci były juz pelnoletnie.wstyd to ty .co ty tu robisz jedz do polski .to nie wina ludzi ze taki bałagan mamy w kraju ze ganiaja za pracą.po co ty tu przyjechałes ,pracujesz tu za DARMO.? ::)

a co cie sklonilo do tego aby napisac ze mam jechac do polski?przeszkadzam ci?siedze tu bo tutaj sie fajnie ,bezstresowo zyje.a kogo niby jest wina jak nie ludzi ze wlasnie jest balagan?politycy to ludzie wybieranych przez innych ludzi.to wlasnie od nich zalezy jak jest w danym kraju.skoro  twoje dzieci byly pelnoletnie, to co to znaczy ze ich zostawilas?po prostu wyjechalas.pelnoletnie tez sobie moga wyjechac gdzie chca.

btw.nie mozna pracowac za darmo.
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline pako33

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Lis 2010, 17:31:04 »
Witam serdecznie!Jestem w Danii od 2006 roku i pracowałem w kilkunastu firmach, tez pozostawiłem rodzine w Polsce i moge wiele powiedziedziec o braku kompetencji duńskich pracownikow różnych urzedów jak i o wykorzystywani polakow i wbrew wszystkim ,ktorzy mowią o sprzedawaniu siebie to nie ma nic wspolnego z tym a raczej o niesprawiedliwosci dyskryminacji!!!!!

polka40

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Lis 2010, 17:57:23 »
a co cie sklonilo do tego aby napisac ze mam jechac do polski?przeszkadzam ci?siedze tu bo tutaj sie fajnie ,bezstresowo zyje.a kogo niby jest wina jak nie ludzi ze wlasnie jest balagan?politycy to ludzie wybieranych przez innych ludzi.to wlasnie od nich zalezy jak jest w danym kraju.skoro  twoje dzieci byly pelnoletnie, to co to znaczy ze ich zostawilas?po prostu wyjechalas.pelnoletnie tez sobie moga wyjechac gdzie chca.

btw.nie mozna pracowac za darmo.
bo skoro uwazasz .ze nie powinno sie rozdzielac z rodziną,i probujesz ganic tych co zostawili swoje rodziny w Polsce ,tez masz rodzine i tez nie jestes z nimi.PRZESZKADZA MI TWOJ TOK MYSLENIA .ja na wybory do ambasady nie latam,bo uwazam ,ze nie mieszkajac czasowo w swoim kraju nie moge i nie chce decydowac o losach ludzi ,ktorzy tam sa.a balagan to jest przenoszony z dziada na pradziada.jak masz zero w budzecie to zeby sam abraham dostał sie na stołek to i tak nic nie wyczaruje.nadal uwazam ze kazdy przyjechał za kasa .no sa i tez tacy co z bogactwa tu siedza.a jezeli ty uwazasz ze dzieci sa tylko do pełnoletnosci troska rodzica i jak maja 18 lat to hulaj dusza,to ja juz bym twoim dzieckiem nie pisała sie.KAZDY MA SWOJ TOK MYSLENIA I SWOJE WARTOSCI ZYCIOWE I RODZINNE.uszanuj moje ja twoje szanuje i na tym koncze z toba dyskusje ::)

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Lis 2010, 20:35:14 »
bo skoro uwazasz .ze nie powinno sie rozdzielac z rodziną,i probujesz ganic tych co zostawili swoje rodziny w Polsce ,tez masz rodzine i tez nie jestes z nimi.PRZESZKADZA MI TWOJ TOK MYSLENIA .ja na wybory do ambasady nie latam,bo uwazam ,ze nie mieszkajac czasowo w swoim kraju nie moge i nie chce decydowac o losach ludzi ,ktorzy tam sa.a balagan to jest przenoszony z dziada na pradziada.jak masz zero w budzecie to zeby sam abraham dostał sie na stołek to i tak nic nie wyczaruje.nadal uwazam ze kazdy przyjechał za kasa .no sa i tez tacy co z bogactwa tu siedza.a jezeli ty uwazasz ze dzieci sa tylko do pełnoletnosci troska rodzica i jak maja 18 lat to hulaj dusza,to ja juz bym twoim dzieckiem nie pisała sie.KAZDY MA SWOJ TOK MYSLENIA I SWOJE WARTOSCI ZYCIOWE I RODZINNE.uszanuj moje ja twoje szanuje i na tym koncze z toba dyskusje ::)

na pewno moj tok myslenia tobie przeszkadza bo jest zupelnie inny od twojego.ja uwazam iz myslenie ze balagan jest przenoszony z dziada pradziada,jak napisalas i niz z tym nie mozna zrobic to bzdura.otoz ja uwazam ze wcale tak nie musi byc.faktem jest ze mamy wiele dlugow zaciagnietych z poprzedniej epoki, ale  to ze np.wchodza wielkie sieci marketowe typu tesco,geant i wiele inny ktore nie placa podatkow,tylko co 5 lat zmieniaja nazwy aby owych unikac,czy tez sprzedaz bankow etc. to juz nie jest wina komunizmu,tylko ludzi ktorych wybral narod i takich ktorzy mysla tak jak ty.nie chce mi sie wchodzic dalej w polemike z dziecmi,bo czegos nie rozumiem.skoro sa dziecmi i trzeba sie nimi opiekowac gdy sa juz dorosle,to po co tu przyjechalas i narzekasz?trzeba bylo zostac w domu ,dostawac pieniadze od meza i robic dzieciom obiadki;]]]]]]
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

polka40

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Lis 2010, 20:45:54 »
na pewno moj tok myslenia tobie przeszkadza bo jest zupelnie inny od twojego.ja uwazam iz myslenie ze balagan jest przenoszony z dziada pradziada,jak napisalas i niz z tym nie mozna zrobic to bzdura.otoz ja uwazam ze wcale tak nie musi byc.faktem jest ze mamy wiele dlugow zaciagnietych z poprzedniej epoki, ale  to ze np.wchodza wielkie sieci marketowe typu tesco,geant i wiele inny ktore nie placa podatkow,tylko co 5 lat zmieniaja nazwy aby owych unikac,czy tez sprzedaz bankow etc. to juz nie jest wina komunizmu,tylko ludzi ktorych wybral narod i takich ktorzy mysla tak jak ty.nie chce mi sie wchodzic dalej w polemike z dziecmi,bo czegos nie rozumiem.skoro sa dziecmi i trzeba sie nimi opiekowac gdy sa juz dorosle,to po co tu przyjechalas i narzekasz?trzeba bylo zostac w domu ,dostawac pieniadze od meza i robic dzieciom obiadki;]]]]]]

ej młodziezo ,ty mnie nazywasz dzieckiem.wrociłes dopabuse z pracy ,jestes przemeczony i myslisz cos nie tak.JA NIE NARZEKAM TO TY SELEKCJONUJESZ LUDZI CZY MAJA WYSTAPIC W TELEWIZJI.TY SIE CZEPISZ JAK RZEP PSIEGO OGONA .NADAJESZ SIE NA POSŁA Z TWOJĄ POLITYKĄ.ZAPAMIETAJ SOBIE JEDNO ZE KULTURALNA DYSKUSJA POLEGA NATYM ZE SZANUJE SIE ZDANIE INNYCH ,ty nie potrafisz słuchac ,albo nie chcesz .to czy ktos wystapi czy nie to jest kazdego sprawa osobista .nie masz prawa nikogo negowac i  ja tez nie .naprawde odbij z mojego nicka ,bo jestes troche za młody zeby pisac mi takie kretynskie uwagi pozdrawiam i ZYCZE CI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO  ;D

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Lis 2010, 13:34:51 »
Jesli ktos ma ciekawa historie i potrafi ja zgrabnie sprzedac, to pewnie, niech wezmie udzial w programie. Osoby, ktore zamierzaja sie nad soba uzalac i plakac jak bardzo sa wykorzystywane i dyskryminowane z pewnoscia wyjda na nieudacznikow i zrobia z siebie wariatow, z kolei ci, ktorzy beda bez opamietania krytykowac Polske i podlizywac sie Dunczykom tez zrobia z siebie posmiewisko. Wazny jest zdrowy rozsadek, balans i ciekawa historia do opowiedzenia :)

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Lis 2010, 14:37:15 »
Jesli ktos ma ciekawa historie i potrafi ja zgrabnie sprzedac, to pewnie, niech wezmie udzial w programie. Osoby, ktore zamierzaja sie nad soba uzalac i plakac jak bardzo sa wykorzystywane i dyskryminowane z pewnoscia wyjda na nieudacznikow i zrobia z siebie wariatow, z kolei ci, ktorzy beda bez opamietania krytykowac Polske i podlizywac sie Dunczykom tez zrobia z siebie posmiewisko. Wazny jest zdrowy rozsadek, balans i ciekawa historia do opowiedzenia :)

tak więc ci co idą niech sobie wbiją do głowy powyższy tekst a nie udają wielorybników.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 18 Lis 2010, 14:37:15 »

Poszukuję osoby, która piecze torty.

Zaczęty przez doleczki.84Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 7412
Ostatnia wiadomość 07 Paź 2012, 19:59:31
wysłana przez doleczki.84
PRZENIESIONY: poszukuję osoby do rozmów z Duńczykami

Zaczęty przez JomirDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 7545
Ostatnia wiadomość 09 Wrz 2014, 09:27:56
wysłana przez Jomir
Pilnie poszukuję ludzi do gotyckiego zespołu.

Zaczęty przez ArvidaDział Kultura

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 45132
Ostatnia wiadomość 14 Cze 2011, 17:57:23
wysłana przez Arvida
Poszukuję przyszłych mam...

Zaczęty przez ReksioDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8304
Ostatnia wiadomość 10 Lis 2011, 23:56:02
wysłana przez Reksio
poszukuję mechanika samochodowego

Zaczęty przez kasiarafalDział Odense

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 29651
Ostatnia wiadomość 30 Lip 2015, 17:51:05
wysłana przez gregorz111