Ogólne > Rodzina ...
POMOCY MOJ SYN MA BIEGUNKE
funia:
Witam
Doskonale rozumiem problem biegunki,przechodzilam to z moim synkiem 3 letnim. Moge poratowc smecta,ktora pomaga czasem ,ale w lekkich biegunkach.Mam tez suszone jagody.Ja konsultowalam sie z moja lekarka telefonicznie.Poradzila podac polowke tabletki dla doroslych typu-loperamid lub stoperan,podalam 2 razy i od razu pomoglo,moj syn mial wtedy 2 latka.Swietnym sposobem jest tez proba podania dziecku soku z sytryny na lyzeczce,jesli nie wypluje to na pewno pomoze.Powodzenia
weronicisiunia:
Nio byłam u lekarza:) ale co w tej sytuacji najlepsze.Siedze sobie z synkiem i czekam na wizyte.W pewnym momencie synek mówi: mamo ja chce kupe. Ja oczywiscie przerazona mysle sobie no nie znowu kupa. Poszlismy do ubigacji a tutaj normalna kupka. O jaka ja bylam szczesliwa. A co do lekarza powiedzialam co mu dolega zbadał go DOKŁADNIE (pierwszy raz mi sie to zdarzylo) i powiedzial ze wszystko jest w porzadku. Na koniec dodal ze biegunka moze nawet trwac tydzien i dopabuse wtedy jest zagrozeniem dla dzieci. Coz ciesze sie ze tak sie to skonczylo. Dziekuje wszystkim za pomoc ;) milego wieczorku.
asia1234:
do "polki40" doradziłam to,co mi doradzono,a rosół tez mozna podac.nie jestem znachorem,to powiedziąl mi wspaniał lekarka z Polski,która chyba ma jakies pojęcie o leczeniu skoro do tej pory pracuje jako pediatra i są do niej kolejki!!!!setkę to sobie sama wypij i nie komentuj moich porad bo ja twoich nie komentuje.napisałam to,co mojej córci pomogło.i nie tlko ja pisałam o co
[Posted on: 01 Gru 2010, 20:19:31]
do "weronicisiuni"-cieszę się,że synek ma się lepiej.swoją drogą tu trzeba mież szcęście,żeby trafić na dobrego lekarza.pozdrawiam
kaayaa:
Asia1234 - ja tez podawalam moim dzieciom cole jak mialy biegunke i tez dowiedzialam sie o tym od lekarza, do tej pory twierdze , ze to najlepsze "lekarstwo" na takie dolegliwosci
inna:
I jeszcze chipsy do tego.
A i trzeba pamietac o tym aby pic bardzo duzo wody. . Jak i stary tak i mlody.
POZDR.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej