Ogólne > Rodzina ...
POMOCY MOJ SYN MA BIEGUNKE
@ae@:
http://www.netdoktor.dk/vagtlaegen/fakta/diarrebarn.htm
frida1:
witam moja corka gdy miala biegunke lekarz stwierdzil bez zadnych badan ze to rota virus a w aptece kazal kupic mi REVOLYT to tylko elektrolity zeby dziecko sie nie odwodnilo po za tym watpie zeby cos przepisali moje dziecko meczylo sie 1,5 tyg :(
vred:
Moj syn jak mial sraczke to po kilku dniach lekarz skabusewal na jakies badania, i okazalo sie ze ma jakas bakterie w nerkach. Nastepny tydzien spedzil w szpitalu. Tylko ze to bylo w polsce...
@ae@:
Najczesciej biegunka jest normalna i "zdrowa" reakcja organizmu na bakterie/wirusy w przewodzie pokarmowym.
Organizm w ten naturalny sposób pozbywa sie czynnika chorobotwórczego.
Sztuczne, chemiczne zatrzymanie biegunki polepszy owszem samopoczucie mamusi ale dziecku nie pomoze.
A pamietac tez trzeba ze nie ma leków bez skutków ubocznych.
polka40:
--- Cytat: asia1234 w 01 Gru 2010, 10:08:50 ---proszę podac dziecku coca cole!może to zabrzmi smiesznie ale kiedy moja córka miała 3 lata(mieszkałam wtedy w Polsce)jedna Pani doktor mi to doradziła,zaznaczając,żeby była to oryginalna cola,nie "hoppa"czy "zbyszko".zawiera ona dużo elektrolitów,które dzieci tracą podczas biegunki(odwadniają się).poic,poic i jeszcze raz poic.poza tym lekki kleik i rosołek na obiad.muszę dodac,ze znajome dunki z pracy podchwyciły moje podpowiedzi z colą i do tej pory to stosuja.życze Maleństwu powrotu do zdrowia!pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
poczytaj sobie gazowne na biegunke?rosołek po czym tez masz lekkie s....e.gorzej jak znachor.moze doradzisz sete i piwo.byle poklikac.daj mu ta wode dystylowana ,gorzka czekolade,jagody a najlepszy był by wegiel .idz do polskiego sklepu tam maja na biegunke .dziewczyny ci doradza
[Posted on: 01 Gru 2010, 17:33:47]
--- Cytat: vred w 01 Gru 2010, 16:24:23 ---Moj syn jak mial sraczke to po kilku dniach lekarz skabusewal na jakies badania, i okazalo sie ze ma jakas bakterie w nerkach. Nastepny tydzien spedzil w szpitalu. Tylko ze to bylo w polsce...
--- Koniec cytatu ---
a to dobre czysto po polsku ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej