poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: POMOCY MOJ SYN MA BIEGUNKE  (Przeczytany 22521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline frida1

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
Odp: POMOCY MOJ SYN MA BIEGUNKE
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Gru 2010, 15:31:19 »
witam moja corka gdy miala biegunke lekarz stwierdzil bez zadnych badan ze to rota virus a w aptece kazal kupic mi REVOLYT to tylko elektrolity zeby dziecko sie nie odwodnilo po za tym watpie zeby cos przepisali moje dziecko meczylo sie 1,5 tyg  :(

vred

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Gru 2010, 16:24:23 »
Moj syn jak mial sraczke to po kilku dniach lekarz skabusewal na jakies badania, i okazalo sie ze ma jakas bakterie w nerkach. Nastepny tydzien spedzil w szpitalu. Tylko ze to bylo w polsce...

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Gru 2010, 16:33:07 »
Najczesciej biegunka jest normalna i "zdrowa" reakcja organizmu na bakterie/wirusy w przewodzie pokarmowym.
Organizm w ten naturalny sposób pozbywa sie czynnika chorobotwórczego.

Sztuczne, chemiczne zatrzymanie biegunki polepszy owszem samopoczucie mamusi ale dziecku nie pomoze.
A pamietac tez trzeba ze nie ma leków bez skutków ubocznych.

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

polka40

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Gru 2010, 17:38:23 »
proszę podac dziecku coca cole!może to zabrzmi smiesznie ale kiedy moja córka miała 3 lata(mieszkałam wtedy w Polsce)jedna Pani doktor mi to doradziła,zaznaczając,żeby była to oryginalna cola,nie "hoppa"czy "zbyszko".zawiera ona dużo elektrolitów,które dzieci tracą podczas biegunki(odwadniają się).poic,poic i jeszcze raz poic.poza tym lekki kleik i rosołek na obiad.muszę dodac,ze znajome dunki z pracy podchwyciły moje podpowiedzi z colą i do tej pory to stosuja.życze Maleństwu powrotu do zdrowia!pozdrawiam
poczytaj sobie gazowne na biegunke?rosołek po czym tez masz lekkie s....e.gorzej jak znachor.moze doradzisz sete i piwo.byle poklikac.daj mu ta wode dystylowana ,gorzka czekolade,jagody a najlepszy był by wegiel .idz do polskiego sklepu tam maja na biegunke .dziewczyny ci doradza 

[Posted on: 01 Gru 2010, 17:33:47]

Moj syn jak mial sraczke to po kilku dniach lekarz skabusewal na jakies badania, i okazalo sie ze ma jakas bakterie w nerkach. Nastepny tydzien spedzil w szpitalu. Tylko ze to bylo w polsce...
a to dobre czysto po polsku ;D

Offline funia

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Gru 2010, 18:29:57 »
Witam
Doskonale rozumiem problem biegunki,przechodzilam to z moim synkiem 3 letnim. Moge poratowc smecta,ktora pomaga czasem ,ale w lekkich biegunkach.Mam tez suszone jagody.Ja konsultowalam sie z moja lekarka telefonicznie.Poradzila podac polowke tabletki dla doroslych typu-loperamid lub stoperan,podalam 2 razy i od razu pomoglo,moj syn mial wtedy 2 latka.Swietnym sposobem jest tez proba podania dziecku soku z sytryny na lyzeczce,jesli nie wypluje to na pewno pomoze.Powodzenia

Offline weronicisiunia

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Gru 2010, 18:50:31 »
Nio byłam u lekarza:) ale co w tej sytuacji najlepsze.Siedze sobie z synkiem i czekam na wizyte.W pewnym momencie synek mówi: mamo ja chce kupe. Ja oczywiscie przerazona mysle sobie no nie znowu kupa. Poszlismy do ubigacji a tutaj normalna kupka. O jaka ja bylam szczesliwa. A co do lekarza powiedzialam co mu dolega zbadał go DOKŁADNIE (pierwszy raz mi sie to zdarzylo) i powiedzial ze wszystko jest w porzadku. Na koniec dodal ze biegunka moze nawet trwac tydzien i dopabuse wtedy jest zagrozeniem dla dzieci. Coz ciesze sie ze tak sie to skonczylo. Dziekuje wszystkim za pomoc  ;) milego wieczorku.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 01 Gru 2010, 18:50:31 »

Offline asia1234

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Gru 2010, 20:20:58 »
do "polki40" doradziłam to,co mi doradzono,a rosół tez mozna podac.nie jestem znachorem,to powiedziąl mi wspaniał lekarka z Polski,która chyba ma jakies pojęcie o leczeniu skoro do tej pory pracuje jako pediatra i są do niej kolejki!!!!setkę to sobie sama wypij i nie komentuj moich porad bo ja twoich nie komentuje.napisałam to,co mojej córci pomogło.i nie tlko ja pisałam o co

[Posted on: 01 Gru 2010, 20:19:31]

do "weronicisiuni"-cieszę się,że synek ma się lepiej.swoją drogą tu trzeba mież szcęście,żeby trafić na dobrego lekarza.pozdrawiam

Offline kaayaa

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 12
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Gru 2010, 20:23:37 »
Asia1234 - ja tez podawalam moim dzieciom cole jak mialy biegunke i tez dowiedzialam sie o tym od lekarza, do tej pory twierdze , ze to najlepsze "lekarstwo" na takie dolegliwosci

inna

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Gru 2010, 20:28:30 »
I jeszcze chipsy do tego.
A i trzeba pamietac o tym aby pic bardzo duzo wody. . Jak i stary tak i mlody.
POZDR.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Gru 2010, 21:03:02 »
4 dni biegunki a taki harmider  ;D Szkoda, ze ten lekarz nie powiedzial Ci na pierwszej wizyce, ze biegunka moze trwac do tygodnia, nie robilabys zamieszania  :D

polka40

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Gru 2010, 21:41:20 »
dp asi1234 nie miej pretensji ,ze tak Twoj post odebrałam .kazdy odbiera jak odbiera .kazdy wie co jest jak rosołki sie nawcinasz a jak poczytasz troche na temat spozywania napojow gazowanych podczas biegunki co dzieje sie z jelitami ,to bedziesz wiedziec  na przyszłosc.podziwiac lekarza Twojego z Polski , ??? za kolejki i metody jakimi leczy ludzi .widocznie dba oportwele pacjentow nie przepisujac im lekow,tylko skłania sie do takich sposobow.a mowimy ze w Polsce mamy dobre lekarstwa ;D .ale najwazniejsze ze naszej rozmowczyni malenstwu przeszło i jest ok .Tobie zycze wszystkiego dobrego .pozdrawiamy

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Gru 2010, 21:50:29 »
Picie coli jest bardzo dobre. Lekarze dunscy tez o tym wiedza.
 Polka40 malo wiesz :)

Adie

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 01 Gru 2010, 21:53:27 »
madrosc na dzis:  "od coli w glowie sie pier....li"   ;D ;D ;D

Offline szukam

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
« Odpowiedź #29 dnia: 01 Gru 2010, 22:55:55 »
Podaj dziecku węgiel (carbon) w tabletkach.

w gógle   ;)  wpisz "węgiel medyczny"

Nie masz węgla ?
Rozgrzej czystą kuchenną płytkę i "spal" kawałki chleba, to co zeskrobiesz, to węgiel.
Pomysł zaczerpnięty od Wojciecha Cejrowskiego. (pomocne w podróży)

Powodzenia

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 01 Gru 2010, 22:55:55 »

pomocy karta podatkowa cpr

Zaczęty przez jacek456Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 12483
Ostatnia wiadomość 21 Mar 2014, 23:43:09
wysłana przez roga
Pomocy w szukniu mieszkania.

Zaczęty przez krzyk26Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 10328
Ostatnia wiadomość 24 Sty 2015, 07:49:47
wysłana przez krzyk26
pomocy! jak zrobić przelew przez internet?

Zaczęty przez niedzielaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 24650
Ostatnia wiadomość 02 Wrz 2008, 23:12:28
wysłana przez niedziela
Konto Pomocy

Zaczęty przez krzysiekk-gDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 9098
Ostatnia wiadomość 13 Paź 2014, 16:34:14
wysłana przez roga
potrzebuje pomocy w przetłumaczeniu