Ogólne > Hydepark
Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
happybeti:
spooky, KAŻDY Hindus mówi piękną, nie do podrobienia angielszczyzną :). Ot, "spadek" po koloniach :)- to tak na marginesie ;).
I, może Cię to zdziwi, ale Hindusi akurat cieszą się sławą bardzo dobrych lekarzy i prawników.
Co do uchodźców- co niby się ze mną stało ?
Nadal jestem zdania, że konwencje obligują nas do udzielania pomocy ludziom uciekającym przed wojną . W tym temacie nic się ze mną nie stało.
Będę nadal upierała się przy swoim, że w Polsce, w pewnych dzielnicach każdego miasta, też lepiej nie zwracać na siebie za bardzo uwagi, a najlepiej w ogóle sie tam nie pokazywać.
Nie etniczny "background" , a mentalność się liczy.
Lumpenproletariat jest wszędzie.
W Polsce , jak dotąd, z powodu niskiego socjalu, musieli parać się jakimiś drobnymi przestępstwami itp. Ale miłościwie tam panująca Szydło&Co zadbała, by lumpenproletariat rósł w socjal i liczebność. Dzieciaka za "500" machnąc to dla nich no problem- dotąd robili to "za friko", więc i motywacja jakby teraz większa ;).
@ Habanero- skoro już tak dosłownie moje słowa bierzesz.
Tak się składa, że 2 razy w Polsce zdarzyło mi się, w różnych jej regionach, mieszkac na wsi.
I , wyobraź sobie, ze w każdej z tych wsi - WSZYSCY ZE WSZYSTKIMI byli spokrewnieni , bliżej lub dalej. Co, oczywiście, skutkowało sporą ilością osób dotkniętych w różny sposób dziedzictwem tak małej puli genów- by nie napisać dosadniej.
Z tym ptakiem, co to kala - mam nadzieję, że mówisz to bardzo poważnie :-X. I bez "didaskaliów" .
Zrozumiałeś?
Bo wolę się nie zagłębiać w temat.
cwsm111:
--- Cytat: happybeti w 22 Lut 2016, 19:28:22 ---Tak się składa, że 2 razy w Polsce zdarzyło mi się, w różnych jej regionach, mieszkac na wsi.
I , wyobraź sobie, ze w każdej z tych wsi - WSZYSCY ZE WSZYSTKIMI byli spokrewnieni , bliżej lub dalej. Co, oczywiście, skutkowało sporą ilością osób dotkniętych w różny sposób dziedzictwem tak małej puli genów- by nie napisać dosadniej.
--- Koniec cytatu ---
atu bolek bylby dumny
lonewolf:
--- Cytat: happybeti w 22 Lut 2016, 19:28:22 ---Co do uchodźców- co niby się ze mną stało ?
Nadal jestem zdania, że konwencje obligują nas do udzielania pomocy ludziom uciekającym przed wojną . W tym temacie nic się ze mną nie stało.
--- Koniec cytatu ---
HB .....to ile km przed wojna sie ucieka do pierwszego nie objetego takowa...czyli turcja...a nie tysiace km ...litosci
roga:
--- Cytat: Habanero w 22 Lut 2016, 04:41:11 --- Całkiem niegłupi z Ciebie facet a czasem takie banialuki piszesz że aż trudno uwierzyć że to Ty piszesz. Pomagam czasem w różnych sprawach dość sporej liczbie Polaków, którzy są tu nowi i wierz mi że to nie są takie typowe Janusze z Żubrem w garści... To też są wykształceni, uczciwi i pracowici ludzie. Ludzie którzy często znają po dwa języki i są gotowi uczyć się kolejnego. Pamiętaj że marny to ptak co własne gniazdo kala...
--- Koniec cytatu ---
cytujesz cala moja wypowiedz, ale zamiast czytac uwaznie to manipulujesz i dlatego wymiana zdan z toba nie ma sensu. Przeczytaj jeszcze raz co napisalem, a szczegolnie ile w mojej dosc dlugiej wypowiedzi jest mowa o polakach:
- napisem, ze "beda mocnym konkurentem np. (co oznacza naprzyklad!) dla polakow
- napisalem "obawiam sie ze polakom, litwinom i innym.....pozostanie na zawsze sprzatanie....
Tyle bylo wzmianki o polakach w mojej wypowiedzi, a "o ptaku, co wlasne gniazdo kala", to nie ma obawy. Ten ptak, jezeli mnie masz na mysli, ma swoje gniazdo tutaj, a nawet gdyby tutaj go nie bylo, to i tak nie bardzo by mu sie to udalo z tym kalaniem, poniewaz od czytania wielu Twoich wypowiedzi, nie tyle ich zawartosci, ale sposobu prowadzenia "rozmowy" - dostal zatwardzenia....ale coz, taka tez moze byc cena aktywnego uczestniczenia na forum :).
Habanero:
--- Cytat: happybeti w 22 Lut 2016, 19:28:22 ---
Tak się składa, że 2 razy w Polsce zdarzyło mi się, w różnych jej regionach, mieszkac na wsi.
I , wyobraź sobie, ze w każdej z tych wsi - WSZYSCY ZE WSZYSTKIMI byli spokrewnieni
--- Koniec cytatu ---
Pewnie w Wielkopolsce... Oni mają tam różne pomysły :D
--- Cytat: happybeti w 22 Lut 2016, 19:28:22 ---Bo wolę się nie zagłębiać w temat.
--- Koniec cytatu ---
Ależ proszę bardzo ! Ja nie mam nic przeciwko. Każdego poranka po przeczytaniu Twojej "nocnej zmiany" pogwizduję sobie wesoło jadąc do pracy. Masz zbawienny wpływ na mój poranny nastrój droga Beciu ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej