Ogólne > Hydepark

Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej

<< < (216/234) > >>

Habanero:

--- Cytat: roga w 22 Lut 2016, 23:51:37 ---cytujesz cala moja wypowiedz, ale zamiast czytac uwaznie to manipulujesz i dlatego wymiana zdan z toba nie ma sensu.

--- Koniec cytatu ---

Dziękuję za miły komplement ;)  Wyobraź sobie że przeczytałem Twoją wypowiedź i nie mam najmniejszych problemów ze zrozumieniem czytanego tekstu. Manipulacja też nie jest moją specjalnością, wybitną specjalistką w tej materii jest ... No właśnie, wiesz kto ;)

Piszesz peany pochwalne na temat obcej Europie kulturowo, religijnie i mentalnie , masy , która nas zalewa i próbuje zdominować... Dzisiaj są cichymi "uchodźcami" a jutro już będą żądnym krwi tłumem, niszczącym i palącym wszystko na swojej drodze tylko dlatego że jakiś stuknięty artysta namalował jakiegoś popaprańca z bombą na głowie.... Jednocześnie próbujesz na ich tle, dezawuować rodzimych Europejczyków, którzy nie przemieszczają się w celu szerzenia swojej kultury czy obyczajów...

--- Cytat: roga w 22 Lut 2016, 23:51:37 --- dostal zatwardzenia....

--- Koniec cytatu ---

Więcej błonnika polecam... To pomaga ;)

Jomir:

--- Cytat: lonewolf w 22 Lut 2016, 20:28:46 ---HB .....to ile km przed wojna sie ucieka do pierwszego nie objetego takowa...czyli turcja...a nie tysiace km ...litosci

--- Koniec cytatu ---
Ile lat mozna siedziec w Turcji nic nie robiac? WOjna w Syrii trwa od pieciu lat. W obozach w Turcji tylko siedza, nie pracuja, jedzenie sie skonczylo. Dzieci nie chodza do szkoly. Siedza i patrza  w niebo...

Nie zapraszam tutaj, bo moj scernariusz sie spelnil. Ale ludzie! SKad w W Was tyle nienawisci? Gdzie Wase resztki wspolczucia???
Nie mowie, zeby oddawac swoj chleb, czy dom, ale chociazby probowac zrozumiec?

A przynajmniej przestac gardzic i nienawidziec!!!

Ja wiem, ze obojetnosc, wcale nie jest dobra, ale w tej sytuacji, jezeli pojawi sie w miejscu pogardy i nienawisci, bedzie juz namiastka ludzkosci.

Psy, konie, kurcze jeze i kaczki sie ratuje.. a ludzi traktuje, nawet nie jak psy, bo psy sie przygarnia, a przynajmniej miske z woda i jedzeniem poda. A jak ktos kijem pogoni, to jest pietnowany.
Natomiast jezeli dzieje sie to w stosunku do ludzi, to za przyklaskiem i pozwoleniem spolecznym.

DO jakiego swiata doszlismy???

I jeszcze raz, nie che tu zapraszac polowy Azji Mniejszej, nie chce im dawac naszych pieniedzy, za samo bycie, ale gdzies sa granice egoizmu, i gdzies musza sie pojawiac jakies ludzkie odruchy. Jakies... chocby...

suso:
W wielu przypadkach się z Tobą nie zgadzam Jomir :-). Ale twój ostani post trafia w samo sedno problemu. :-). Zgadzam się w 100 %

suso:
Ostatnio moja córka była na przeglądzie u stomatologa,młodej przesympatycznej, arabki w chuscie na głowie, ale w normalnym ubraniu. Zrobiłem parę zdjęć  i wstawiłem na Facebook, komentarze części znajomych z Polski mnie zaszokowaly. Kilku z nich myślało że arabki to tylko do robienia kebabów się nadają albo rodzenia dzieci. To mnie mocno zszokowało. :-(. Jak wielka jest niewiedza ludzka.

vordingborg:
Mira dobrze wiesz, że jak przygarniesz psa to zyskasz dozgonnego przyjaciela :)
Co zyskasz przygarniając takiego „uchodźce ”  ???   Meczet czy maczetą przez łeb za jakiś czas.

A teraz żeby nie było tak smutnio pocztówka z wakacji

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej