Ogólne > Hydepark
Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
Habanero:
--- Cytat: Jomir w 23 Lut 2016, 09:45:49 ---Ile lat mozna siedziec w Turcji nic nie robiac? WOjna w Syrii trwa od pieciu lat. W obozach w Turcji tylko siedza, nie pracuja, jedzenie sie skonczylo. Dzieci nie chodza do szkoly. Siedza i patrza w niebo...
--- Koniec cytatu ---
A ile lat można siedzieć w Danii/Szwecji/Niemczech... etc nic nie robiąc ? Odp: aż do udanego zamachu. Bo przez wszystkie te lata społeczeństwa tych krajów , zmuszone przez lewackie rządy będą musiały tych nabusebów utrzymywać i znosić z ich strony ataki, wyzwiska i gwałty.
--- Cytat: Jomir w 23 Lut 2016, 09:45:49 --- Ale ludzie! SKad w W Was tyle nienawisci? Gdzie Wase resztki wspolczucia???
Nie mowie, zeby oddawac swoj chleb, czy dom, ale chociazby probowac zrozumiec?
--- Koniec cytatu ---
To nie jest nienawiść... To nasz pierwszy i najbardziej naturalny mechanizm obronny ; instynkt samozachowawczy. Ten sam mechanizm kieruje pracodawcą niechcącym zatrudnić kryminalisty lub dzieckiem unikającym zapałek z powodu dotkliwego oparzenia. Cieszy fakt że odwołujesz się do współczucia... Chyba wszyscy im współczują Jomir. Oprócz głównych sprawców ich niedoli. Myślę że powinnaś napisać taki liścik do tego co "ma Oba" i rezyduje właśnie w "łajt hausie". To on wykończył Saddama i Kadafiego w imię tańszej ropy. Oczywiście cel był o wiele bardziej "szczytny" bo u Saddama zrobili zdjęcia satelitarne kilku beczek po oleju które szumnie nazwali bronią chemiczną a u Kadafiego trzeba było "wprowadzić demokrację". Wsadzili kij w mrowisko i robią z tego kasę i śmieją się w kułak bo są z dala od tej zarazy. A my, Europejczycy musimy ponosić za nich konsekwencje. Europa "musi" przyjąć dziesiątki tysięcy tych darmozjadów podczas gdy uSSa przyjęły około 1000 (sic!), słownie; TYSIĄC tych "uchodźców". Niezła liczba co ? 319-milionowe państwo , które rzekomo jest światową potęgą ! Natomiast taki zapyziały Vordingborg -małe , 18-to tysięczne miasteczko na zadupiu w grudniu 2015 musiało przyjąć 1500, tysiąc pięćset sztuk tej stonki... Wiesz teraz o czym mówię ? A o współczucie zapytaj te dziewczyny które zostały dotkliwie pobite i okaleczone tylko za to że miały krzyżyk na szyi albo szły na spacer z psem. Możesz też o to współczucie zapytać kobiet z Kolonii albo rodzinę i dzieci angielskiego żołnierza, któremu te popaprańce ucięły głowę. A jak nie chce Ci się daleko szukać to zapytaj ludzi którzy mieszkają w pobliżu Vollsmose, Tingbjerg, Husum, Ballerup, Brabrand i kilku podobnych miejsc. Pogadaj z tymi ludźmi a później zrób sobie mały "apdejt" słówka "współczucie"
--- Cytat: Jomir w 23 Lut 2016, 09:45:49 ---A przynajmniej przestac gardzic i nienawidziec!!!
--- Koniec cytatu ---
Uwielbiać ich na pewno nie będę
--- Cytat: Jomir w 23 Lut 2016, 09:45:49 ---Ja wiem, ze obojetnosc, wcale nie jest dobra, ale w tej sytuacji, jezeli pojawi sie w miejscu pogardy i nienawisci, bedzie juz namiastka ludzkosci.
--- Koniec cytatu ---
Nieeeeenoooooo..... Teraz to aż bym chyba zapalił... Gdybym palił. Jak przyjdą zgwałcić moją żonę/córkę/siostrę to też mam być obojętny ? Wtedy czy dopabuse jak mi obetną głowę ?
--- Cytat: Jomir w 23 Lut 2016, 09:45:49 ---Natomiast jezeli dzieje sie to w stosunku do ludzi, to za przyklaskiem i pozwoleniem spolecznym.
--- Koniec cytatu ---
Mylisz się dość mocno Jomir... To akurat jest domena ich "kultury" i ich "religii" , które to chcą nam narzucić.
--- Cytat: Jomir w 23 Lut 2016, 09:45:49 ---DO jakiego swiata doszlismy???
--- Koniec cytatu ---
Odpowiedź na Twoje pytanie jest prosta ; do kapitalistycznego. Przecież wszystko co amerykańskie jest takie dobre i wspaniałe. Mamy ajfony i coca-colę i powinniśmy być szczęśliwi i wdzięczni wujciowi Samowi za te dobrodziejstwa. Równocześnie powinniśmy dać się gwałcić i mordować zarazie, którą to ON rozpuścił po świecie...
vordingborg:
Jeszcze jedno :) Drogie panie w ośrodkach dla tych biedaków potrzebni są wolontariusze, a w szczególności kobiety :-* jechać czynić świat lepszym droga wolna i nasze błogosławieństwo !!!
Jomir:
--- Cytat: suso w 23 Lut 2016, 10:48:33 ---W wielu przypadkach się z Tobą nie zgadzam Jomir :-). Ale twój ostani post trafia w samo sedno problemu. :-). Zgadzam się w 100 %
--- Koniec cytatu ---
Istota forum dyskusyjnego nie jest w koncu wzajemne przyklaskiwanie.
RAz sie zgadzamy, raz nie.
Poszanowanie wlasnych zdan, chyba o to chodzi i to sie nazwya dyskusja :)
Dziekuje :)
cwsm111:
--- Cytat: Jomir w 23 Lut 2016, 18:12:23 ---Istota forum dyskusyjnego nie jest w koncu wzajemne przyklaskiwanie.
RAz sie zgadzamy, raz nie.
Poszanowanie wlasnych zdan, chyba o to chodzi i to sie nazwya dyskusja :)
Dziekuje :)
--- Koniec cytatu ---
No chyba ze na forum ma się bratnia dusze ,i klepie się jej podziękowania coby nie napisała.
Jomir:
Dla mnie podziewkowanie oznacza "zgadzam sie", nie trzeba byc moim przyjacielem bym sie zgadzala.
A i z moimi przyjaciolmi sie czasem nie zgadzam. Widzisz, znow sie sprowadza kwestia do szacunku i tolerancji.
NO, ale w koncu kazdy ma swoj wlasny system wartosci.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej