Ogólne > Hydepark

Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej

<< < (37/234) > >>

vera:

--- Cytat: Manior w 01 Paź 2008, 20:56:29 ---.........

Wracając do wypadku na moście w Vejle. Niestety nie udało się uratować życia drugiego Polaka. Zmarł w dniu dzisiejszym.
Policja wstępnie ocenia, że przyczyną wypadku był deszcz, który utrudniał widoczność. Polski samochód prawdopodobnie jechał za wolno i ten z tyłu nie zdążył wyhamować.

--- Koniec cytatu ---

1.drugą osobą która zmarła była kobieta.
2. przyczyną wypadku nie był deszcz, polski samochód faktycznie jechał stosunkowo wolno ale przepisowo. Ludzie w średnim wieku podróżujący szukali miejsca zjazdu z autostrady. Duńczyk jadący za nimi jechał za szybko i niestety uderzył. Kto ktokolwiek by zganiał na deszcz to jednak wina jest duńczyka. O tej porze kiedy zdarzył się wypadek ruch jest praktycznie znikomy wiec zastanawiam się po kiego kija dunczyk zasuwał szybko prawym pasem. A jeżeli chodzi o deszcze to nie padałoażtak aby utrudniało to aż tak widoczność.

Manior:
Byłeś tam?
Co to znaczy, jechał wolno, ale przepisowo ? Z jaką szybkością jechał ?
Jeżeli nie padało tragicznie, jak piszesz, to jazda z szybkością poniżej 70, 80 km/h na autostradzie jest co najmniej niebezpieczna.
Przy takich szybkościach zalecany jest zjazd z autostrady i jazda drogą alternatywną.

Winny jest Duńczyk. To się tak ładnie nazywa - Nie dostosował szybkości, do panujących warunków.  Ale będzie się bronił, że samochód Polaków jechał za wolno na autostradzie. Za coś takiego też można dostać mandat.

Jomir:
Nie wiem jak jest w Danii, w Polsce zawsze bedzie to niedostosowanie predkosci jazdy do warunkow panujacych na drodze.

Mialam tego typu "wypadek" wpadlam w poslizg na plamie lodu na autostradzie, jechalam tylko 90, bo na tyle ocenilam warunki jazdy (wichura), autostrada byla sucha, na odcinku minimum 30 kilomtetrow, tylko jedna plama z lodu.

Dostalam 500 zl  i 7 punktow.
Na moje pytanie ile powinnam jechac, odpowiedz padla, tak by nie doszlo do wypadku. Jezeli bylo kiepsko, powinnam jechac nawet i 30 km/godz.
Na moje pytanie co by bylo gdybym jechala 30 i doszlo by do wypadku, odpowiedz brzmiala, ze warunki na drodze nie pozwalaly na kontynuacje jazdy i powinnam zatrzymac samochod.

vera:

--- Cytat: Manior w 01 Paź 2008, 21:24:17 ---Byłeś tam?
Co to znaczy, jechał wolno, ale przepisowo ? Z jaką szybkością jechał ?
Jeżeli nie padało tragicznie, jak piszesz, to jazda z szybkością poniżej 70, 80 km/h na autostradzie jest co najmniej niebezpieczna.
Przy takich szybkościach zalecany jest zjazd z autostrady i jazda drogą alternatywną.

Winny jest Duńczyk. To się tak ładnie nazywa - Nie dostosował szybkości, do panujących warunków.  Ale będzie się bronił, że samochód Polaków jechał za wolno na autostradzie. Za coś takiego też można dostać mandat.

--- Koniec cytatu ---

nie nie byłem ale widać, że TY byłeś bo chcesz mieć koniecznie racje.
jazda na autostradzie jest przepisowa jeżeli jest powyżej 40km/h - przepis jednak dotyczy się bardziej typu pojazdu niż prędkości,która może być i tak niższa. Więc manior dla twojej wiadomości Polacy jechali przepisowo.
Twoja wypowiedź jest bardziej dyskusyjna niż owe zdarzenie.czy kiedykolwiek jechałeś autostradą??  Widoczność zmniejsza się jeżeli jest duże natężenie ruchu,ilość opadów ma drugorzędne znaczenie.
Nie wiem w jakim ty świecie żyjesz ale twoje argumenty broniące duńczyka sa lekko śmieszne. jakkolwiekby nie braćto dunczyk nie zachował należytej ostrożności. Jeżeli jednak chcesz zgonićto na polskiego kabusewce to twoim tokiem myślenia on zwolnił i dostosował prędkość do istniejących warunków.No i znowu dunczyk ma pozamiatane.
Nie wiem jakie przewinienie znalazłeś w celu zapodania polakom mandatu ale chyba lekko ci nie poszło.

Manior:
Jakie argumenty broniące Duńczyka ???
Winny jest Duńczyk. To się tak ładnie nazywa - Nie dostosował szybkości, do panujących warunków.  Ale będzie się bronił, że samochód Polaków jechał za wolno na autostradzie.
Sam to cytujesz. Przeczytałeś chociaż to co cytujesz? Ja go bronię ?
Wytrzeźwiej chłopie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej