Ogólne > Hydepark
Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
Tula:
Wywiad z Patrykiem bardzo sympatyczny, a co sie tyczy pani pokojowki, to mnie tylko irytuja te hurraoptymistyczne tytuly: "Stuepigen elsker sit job". Doprawdy... Kojarzy mi sie to z artykulem, jaki kiedys czytalam w bezplatnej gazecie o Tajce sprzatajacej Christiansborg zatytulowany "Det er mit drømmejob" ::).
willy:
Może całe życie harowała za marne grosze, a teraz sprzątając stać ją na normalne życie ??
Ludzie mają różne potrzeby i priorytety.
Tula:
--- Cytat: willy w 29 Sty 2009, 21:47:52 ---Ludzie mają różne potrzeby i priorytety.
--- Koniec cytatu ---
Tego mi tlumaczyc nie musisz. Tytuly mnie irytuja, bo powielaja stereotyp cudzoziemca, ktory w Danii nadaje sie gora do machania mopem i powinien uwazac to za "drømmejob".
vera:
jak cie to irytuje to sama zadzwoń, że udzielisz wywiadu i zrób to po swojemu. Wtedy będziesz zadowolona.
Tula:
--- Cytat: vera w 29 Sty 2009, 22:09:33 ---jak cie to irytuje to sama zadzwoń, że udzielisz wywiadu i zrób to po swojemu. Wtedy będziesz zadowolona.
--- Koniec cytatu ---
Odezwal sie ten, co zamiast napisac do gazety w sprawie daty wrzuca to na forum ;D.
Ja nie mam nic do powiedzenia w sprawie ciekawej pracy, Vero -- sama jestem sprzataczka i nie uwazam tego za drømmejob.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej