Ogólne > Hydepark
Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
Klingon:
DR gazeta telewizyjna
Firmaer vil beholde østarbejdere
Firmy chcą zatrzymać wschodnich pracowników
Połowa duńskich firm jest tak zadowolona z polskich i bałtyckich pracowników, że chętnie ich zatrzyma, nawet jeżeli koniunktura się odwróci i trzeba będzie zwalniać ludzi, pisze Polityka.
Tak wynika z ankiety przeprowadzonej przez Duńskie Budownictwo (Dansk Byggeri).
- To jest pozytywne, że pracodawcy stawiają na zagraniczną siłę roboczą, a nie tylko widzą ich jak tymczasowych pracowników, mówi Duńskiego Budownictwa dyrektor, Jens Klarskov.
Związki zawodowe 3F są jednak zmartwione, że firmy chcą zatrzymać wschodnich pracowników, podczas gdy równocześnie wysyłają duńskich pracowników na bezrobotne.
mala_z_Aarhus:
Art. - ciekawostka:
Po 3 godz i 21 min pobytu w Danii Polak zostal zatrzymany za probe kradziezy okularow. Bedzie przebywac w areszcie do 18 grudnia.....
Prosze zwocic uwage na naglowek. Zawsze mialam niska opinie o Nyhedsavisen.
Thunder86:
Moglabys przetłumaczyc ów nagłówek? :)
mala_z_Aarhus:
Polak zaprzecza kradziezy okularow w City Vest ( to nazwa centrum handlowego na Brabrandzie, w jednej z dzielnic Aarhus).
Wedlug mnie ten naglowek szerzy i umacnia stereotypy wsrod Dunczykow o Nas.
Dlaczego nie napisano: zlodziej zaprzecza?
Thunder86:
--- Cytat: mala_z_Aarhus w 22 Lis 2007, 23:23:01 ---Polak zaprzecza kradziezy okularow w City Vest ( to nazwa centrum handlowego na Brabrandzie, w jednej z dzielnic Aarhus).
Wedlug mnie ten naglowek szerzy i umacnia stereotypy wsrod Dunczykow o Nas.
Dlaczego nie napisano: zlodziej zaprzecza?
--- Koniec cytatu ---
Bo to by nie mialo sensu."Zlodziej zaprzecza"gazeta z gory uznalaby go winnym.Nie wiem może ta gazeta jest antypolska albo poprostu to taki tabloid w stylu "Faktu"czy "SE".Najlepiej byłoby gdyby napisali:"oskarzony zaprzecza"
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej