poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej  (Przeczytany 547666 razy)

nutka53

• Gość
Odp: Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
« Odpowiedź #690 dnia: 05 Gru 2012, 18:22:42 »
 gdy w 2009 roku byly wybory miss usa to jedna z glownych kandydatek do korony udzielila politycznie niepoprawnej odpowiedzi na pytanie o jej opinie na temat zwiazkow homoseksualnych zadane przez slynnego geja. dziewczyna odpowiedziala szczerze korzystajac z prawa do wolnosci wyrazania swoich przekonan i powiedziala ze wedlug jej przekonan i wiary uznaje malzenstwa zawarte miedzy kobieta i mezczyzna dodajac  ze nie chce nikogo urazic - w odpowiedzi uslyszala od geja ze jest glupia suka i ma pol mozgu.

napisalam o tym bo "inna" w tym watku nie obraza ani gejow ani lesbijek  nie nawoluje do nienawisci , dziewczyna ma odwage powiedziec ze drazni ja ostentacyjne manifestowanie uczuc. byc moze nie tylko w wykonaniu gejow i lesbijek ale ogolnie. pisze tak bo na to pozwala jej gwarantowane prawo wolnosci i z tego prawa korzysta.

co by bylo gdyby napisala ze nie lubi zurku z biala kielbasa albo zabich udek ? czy pojawily by sie kretynskie docinki o tolerancji? czy czlowiek, w mysl poprawnosci politycznej nie ma prawa do bycia szczerym?
bo wyznawcy tej socjalistycznej , totalitarnej ideologi jaka jest polityczna poprawnosc  terroryzuja prawo
 do wolnosci slowa ktora jest fundamentem wolnego spoleczenstwa?

jestem ateistą racjonalnym i kieruję się zdrowym rozsądkiem, a nie kretyńskimi pomysłami zawartymi w biblii, która zresztą nie jest dla mnie ani ostoją moralności, ani drogowskazem życiowym. Tylko ludzie pozbawieni inteligencji emocjonalnej potrafią wierzyć w brednie.

miales jakies halo do inna czy zle cie zrozumialam?
« Ostatnia zmiana: 05 Gru 2012, 18:38:31 wysłana przez nutka53 »

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #691 dnia: 05 Gru 2012, 18:37:20 »
Do thecabb:
mój post byl skabusewany do malej czarnej, chociaz teraz widze ze wyglada jak by byl do ciebie. Sorry.

....czy czlowiek, w mysl poprawnosci politycznej nie ma prawa do bycia szczerym?
bo wyznawcy tej socjalistycznej , totalitarnej ideologi jaka jest polityczna poprawnosc  terroryzuja prawo
 do wolnosci slowa ktora jest fundamentem wolnego spoleczenstwa?...

Czyli wszystko w porzadku jak dunczyk nazwie cie w pracy obrzydliwym, brudasem- polaczkiem? No przeciez on tez ma prawo do wolnosci slowa...
Moze on nie lubi blodpølse i smierdzacych polaczków - wolno mu to mówic do kazdego polaka bo " ma prawo do wolnosci slowa która jest fundamentem wolnego spoleczenstwa"...?
Czy tez rozpeta sie pieklo na poloniainfo o dunskiej nietolerancji?

Prawo wolnosci slowa dotyczy wszystkich czy tylko malej czarnej?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

inna

• Gość
« Odpowiedź #692 dnia: 05 Gru 2012, 19:06:23 »
.... i napewno nigdy nie zaakceptuje adopcji dzieci przez osoby homoseksulane  ::)

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #693 dnia: 05 Gru 2012, 19:14:38 »
Hitler nie akceptowal prawa posiadania wlasnego panstwa przez polaków.

Sparta (?-o ile mi sie nie pomylilo) nie akceptowala prawa inwalidów do zycia.

Co poniektóre kraje nie akceptuja kobiet bez burki zaslaniajacej cala twarz, a jesli dziewczynka chodzi do szkoly  - kazdy ma ja prawo zabic.

Ty nie akceptujesz prawa do posiadania dzieci przez osoby o innej orientacji seksualnej niz ty sama.

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 42
  • Reputacja: +0/-0
  • Bronchozaury nie wymarły !
« Odpowiedź #694 dnia: 05 Gru 2012, 19:23:15 »
nutka
jeżeli drażni ją (inną) okazywanie uczuć tylko przez pary homoseksualne i nazywa to obrzydlistwem to nie jest to przekora wobec poprawności politycznej tylko zwyczajna dyskryminacja z powodu odmiennej orientacji seksualnej.

jak możesz porównywać uczucie (miłość jest najszalchetniejszym uczuciem na świecie) do gustu kulinarnego ? zakochasz się/zakochałaś się i słuchałaś rad serca czy kubków smakowych ?

homoseksualiści są na tym świecie i nic tego nie zmieni. przecież to nie są pedofile , chcący dorwać się do naszych dzieci, to nie są mordercy czy gwałciciele, polska jest jeszcze daleko w tyle i brak tolerancji dla odmiennej orientacji seksualnej zawsze znajdzie miejsce w tych naszych polskich ciemnych możdżkach.

parafrazując:
"Nie jestem ani za ani przeciw nutce53. Ale drazni mnie to jak idzie przez miasto i się uśmiecha. Obrzydliwe."

inna

• Gość
« Odpowiedź #695 dnia: 05 Gru 2012, 19:41:03 »
parafrazując:
"Nie jestem ani za ani przeciw nutce53. Ale drazni mnie to jak idzie przez miasto i się uśmiecha. Obrzydliwe

To nie jest paraf. Ja nie wspomnialm nic o nutce53 i uwazam ze powinnas/powinnienes jak najszybciej to delete. 

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #696 dnia: 05 Gru 2012, 21:12:34 »
parafrazując:
".... i napewno nigdy nie zaakceptuje nieznajomości znaczenia słów przez użytkownika inna"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #696 dnia: 05 Gru 2012, 21:12:34 »

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #697 dnia: 05 Gru 2012, 21:19:32 »
thecabb przeczytałam twoją wypowiedź iiii...tak myślę sobie że nie wiesz co piszesz.Podajesz przykłady praw,które miały uzasadnienie w tamtej (przed Chrystusem )rzeczywistości i zostały daawno zniesione.
Nie ten temat i nie będę tego objasniała, bo rozmawiamy o homo.
--------------------------------------------------------------------------
Popęd seksualny stanowi jeden z najbardziej podstawowych popędów człowieka.Stosunek seksualny pomiędzy męzem i żoną  jest najpiękniejszym i najbardziej satysfakcjonującym oraz jednoczącym aktem pomiędzy kobietą i mężczyzną . Tylko o nich i o tym momencie jest napisane " nie są dwojgiem a jednym ciałem ".
Mężczyzna ukształtowany z jego męskością i zdolnościami seksualnymi, a kobieta jest jego dopełnieniem aby wypełniali życiowe przeznaczenie...

Homoseksualizm ,lesbijstwo ,kazirodztwo ,prostytucja itp to sposoby wypaczania popędu seksualnego.
To jak bezczeszczenie własnych ciał !

Koryntian 6:9-10
Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący ze sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego.

Nie przypadkiem mamy odruch odrzucania -brzydzenia się używania narządów płciowych do celów sprzecznych z naturą - tak mamy zapisane w naszym wnętrzu . Małe dziecko wobec którego stosuje się "zły dotyk" chociaż nie zna prawa ,wewnętrznie wie że coś jest nie tak i się cofa. To jest tylko potwierdzeniem że mamy zapisane wewnątrz nas "czym jest dobro a czym jest zło ".   

Używanie narządów płciowych do celów wyuzdanych i niezgodnych z naturą jest złem !

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #698 dnia: 05 Gru 2012, 21:53:46 »
Jeżeli sprowadzasz homoseksualizm do stosunku płciowego to gratuluję wąskich horyzontów.
może porozmawiamy o tym jak ty traktujesz swoje ciało ? czy jesteś w stanie przyznać się, że choć raz w życiu się masturbowałaś ? czy nie jest to sprzeczne z boskimi prawami zawartymi w starym testamencie ?
a propos potępienia homoseksualizmu gdzie jezusowe miłuj bliźniego swego ? :D

księgę kapłańską traktujesz jako zbiór nakazów i praw ? czy tylko wybiórczo dobierasz sobie to co ci akurat pasuje ? taki relatywizm moralno obyzajowy hahahhaha

z jednym się zgodzę: prawa, które miały uzasadnienie w tamtej rzeczywistości...
w takim razie po co przytaczasz je jako argument w dyskusji ? sama sobie zaprzeczasz...

kazirodztwo i prostytucję porównujesz do homoseksualizmu ... to właśnie jest to co siedzi w tych zaściankowych rozumkach... :/
wyuzdanie to problem również heteroseksualnych par, więc zanim coś napiszesz zastanów się !
poza tym ograniczenia wynikające ze ślepej wiary w dogmaty religijne stanowią blokadę dla świadomości i poznania świata w sposób naturalny.
jeżeli podobnie jak ty uznam, że religia narzuca coś czego ja nie jestem w stanie przyjąć, odrzucam to wewnętrznie wiem, że jest sprzeczne z moim wewnętrznym ja to po tym argumencie przestaniesz wierzyć słowom biblii ? przecież uzyłem takiego samego argumentu jak twój. jeżeli coś jest nie tak i stoi w sprzezności z moim wewnętrznym "ja" to nalezy to odrzucić i cofnąć się.. tak piszesz !
zanim zaczniesz ludziom wciskać w co mają wierzyć a w co nie to się zastanów czy czasem to nie ty jesteś nienaturalna..
w ogóle jak można posiłkować się prawami religii, której kapłani są dosyć często karani za pedofilię - to jakiś paradoks hahahhahaha

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #699 dnia: 06 Gru 2012, 09:49:21 »
thecabb
--------------------------------------------------------------------------
Popęd seksualny stanowi jeden z najbardziej podstawowych popędów człowieka.Stosunek seksualny pomiędzy męzem i żoną  jest najpiękniejszym i najbardziej satysfakcjonującym oraz jednoczącym aktem pomiędzy kobietą i mężczyzną . Tylko o nich i o tym momencie jest napisane " nie są dwojgiem a jednym ciałem ".
Mężczyzna ukształtowany z jego męskością i zdolnościami seksualnymi, a kobieta jest jego dopełnieniem aby wypełniali życiowe przeznaczenie...

Homoseksualizm ,lesbijstwo ,kazirodztwo ,prostytucja itp to sposoby wypaczania popędu seksualnego.
To jak bezczeszczenie własnych ciał !

Koryntian 6:9-10
Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący ze sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego.

Nie przypadkiem mamy odruch odrzucania -brzydzenia się używania narządów płciowych do celów sprzecznych z naturą - tak mamy zapisane w naszym wnętrzu . Małe dziecko wobec którego stosuje się "zły dotyk" chociaż nie zna prawa ,wewnętrznie wie że coś jest nie tak i się cofa. To jest tylko potwierdzeniem że mamy zapisane wewnątrz nas "czym jest dobro a czym jest zło ".   

Używanie narządów płciowych do celów wyuzdanych i niezgodnych z naturą jest złem !

tu stwierdze  ze masz cos z glowka..bez obrazy..nie porownuj pedofilstwa i kazirodztwa do homosexualizmu..to sa rozne sprawy..
kazirodztwo i pedofilstwo to wynik zaburzen psychicznych a homosexualizm to rzecz wrodzona..czlowiek rodzi sie z orientacja sexualna..nikt nie ma na to wplywu.po trzecie nie cytuj kosciola bo jak tu thecabb wspomnial wiekszosc ksiezy molestuje male dzieci lecz nie sa za to karani tak jak normalny czlowiek.po czwarte homosexualisci to ludzie ktorzy rowniez zasluguja na szczescie rodzine milosc itd..i na koniec skad mozesz wiedziec i smiesz twierdzic ze tylko sex miedzy kobieta a mezczyzna to rzecz najpiekniejsza,probowalas sexu z kobieta lub rozmawialas z gejami na ten temat?
dla nich to jest akurat najpiekniejszy moment bo wiaze sie z miloscia tak samo jak w przypadku par hetero
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +4/-6
« Odpowiedź #700 dnia: 06 Gru 2012, 16:15:10 »
1 Kapł 18:22: Nie będziesz cieleśnie obcował z mężczyzną jak z kobietą.
Jest to obrzydliwością.

1 Kapł. 18:13: Mężczyzna, który obcuje cieleśnie z mężczyzną tak jak z kobietą,
 popełnia obrzydliwość; obaj poniosą śmierć; krew ich spadnie na nich.

Tak tylko gwoli ścisłości że homoseksualizm nie jest tylko obrzydliwy dla ludzi...

wracaj do KACZOLANDU, gdzie takie poglady są częsciej spotykane niż w tolerancyjnej Danii. A nie znalazłaś przy okazji jakiegoś cytatu o miłości do bliźniego? Wstyd mi za Ciebie...

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #701 dnia: 06 Gru 2012, 17:46:15 »
Wszyscy macie jakieś przestarzałe poglądy, jak pokazują najnowsze badania homoseksualizm można leczyć i to z bardzo wysoką skutecznością  :o Oczywiście terapia nie zawsze pomoże, a to jest jak z niektórymi z was ''do roboty wołami nie zaciągniesz"
Może ci bardziej tolerancyjni z was pogryzą teraz klawiaturę ale faktom nie da się zaprzeczyć
http://www.deon.pl/czytelnia/ksiazki/art,351,czy-homoseksualizm-mozna-leczyc.html

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #702 dnia: 06 Gru 2012, 17:52:13 »
wracaj do KACZOLANDU, gdzie takie poglady są częsciej spotykane niż w tolerancyjnej Danii. A nie znalazłaś przy okazji jakiegoś cytatu o miłości do bliźniego? Wstyd mi za Ciebie...

Moja droga nie oburzasz się na mnie, ale na autora tego tekstu (a pewnie w Boga wierzysz).

Sodoma i Gomora też były baardzo tolerancyjne i skończyli jako popiół .
A miłość do bliźniego nie polega na poklepywaniu po ramieniu gdy bliźni robi coś złego ,ale na uświadomieniu mu jego problemu i wyciągnięciu pomocnej dłoni gdy zrozumie swój błąd.
Setki ,tysiące wyleczonych homoseksualistów doświadczyło już miłości bliźniego -wyleczenia !  :)

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #703 dnia: 06 Gru 2012, 17:58:10 »
Wszyscy macie jakieś przestarzałe poglądy, jak pokazują najnowsze badania homoseksualizm można leczyć i to z bardzo wysoką skutecznością  :o Oczywiście terapia nie zawsze pomoże, a to jest jak z niektórymi z was ''do roboty wołami nie zaciągniesz"
Może ci bardziej tolerancyjni z was pogryzą teraz klawiaturę ale faktom nie da się zaprzeczyć
http://www.deon.pl/czytelnia/ksiazki/art,351,czy-homoseksualizm-mozna-leczyc.html

Dokładnie tak ! Widziałam wieeele programów z dziś już szczęśliwymi ludźmi po terapii ,chociaż jacyś mądrzy wmawiali im że urodzili się z inną orientacją seksualną i tacy już pozostaną.
Całe szczęście mieli otwarte umysły i nie słuchali tych z Kaczolandu  ;)  ;) (to dla ciebie vaxa rys  ;) :D

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #704 dnia: 06 Gru 2012, 18:03:16 »
Ze strony internetowej pana Joseph Nicolosi:

...I 1992 arrangerede jeg og to psykiatere en faglig sammenslutning kaldet NARTH - Landsforeningen for forskning og behandling af homoseksualitet (se hjemmesiden www.narth.com). I dag NARTH har over 1000 medlemmer i hele verden.

På NARTH hjemmesiden under "Hvad forskning viser:. NARTH svar på American Psychological Association påstande om homoseksualitet" Dette papir undersøger mere end 100 års professionel og videnskabelig litteratur om emnet seksuel-orientering forandring, der tilbyder en stærk sag, at for at hvert fald nogle mennesker, kan seksuel orientering ændres. ..

3 ludzi powolalo stowarzyszenie, dzisiaj maja 1000 czlonków na calym swiecie
Samm pisze: ...der tilbyder en stærk sag, at for at hvert fald nogle mennesker, kan seksuel orientering ændres. ..
Nic o leczeniu, nic o wszystkich - stærk sag - moze znaczyc wszystko i nic, for nogle mennesker - znaczy dla 1? 2?

Krótko mówiac kupa smiechu.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #704 dnia: 06 Gru 2012, 18:03:16 »

skat a rozliczenie w Polsce!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez julkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 23693
Ostatnia wiadomość 27 Mar 2008, 11:00:00
wysłana przez julka
uzytkowanie samochodu zarejestrowanego w polsce

Zaczęty przez andykac65Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 14310
Ostatnia wiadomość 03 Lip 2008, 13:35:33
wysłana przez vera
Darowizna w Polsce a Skat