Ogólne > Edukacja
Limit godzin pracy...
malec:
gdzie mozna znalezc wiecej informacji na ten temat ? kurcze dziwne, na stronie uniwersytetu wyczytalem to samo ;/ wydawalo mi sie ze w takich instytucjach wszystko powino byc up to date, dodam ze na studiach bede w ramach programu sokrates/erazmus wiec moze to cos zmienia, no i zapowiada sie duzo czasu wolnego w ktorym chetnie bym popracowal, bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki :)
Tula:
Na przyklad na stronie nyidanmark:
As a foreign student following a post-secondary educational programme or a required prerequisite course, you are allowed to work 15 hours a week, as well as full-time during the months of June, July and August. The same applies during the job-seeking period after the completion of your educational programme. A work permit sticker will be placed in your passport.
Aktualizowane 22 pazdziernika tego roku.
malec:
czyli jednak 15 godzin :) dziekuje.
Przy okazji mam tez pytanie, jak jest z praca dla studentow w kopenhadze,sa szanse zeby znalezc? mam nadzieje ze za pare miesiecy sam bede mogl tutaj dawac rady ;)
MargaretMitchell:
To co napisała Tula obowiązywało ponoć do momentu kiedy Polska przystąpiła do UE. Od tej pory studenci nie mają już limitów. Nie mogę tego udowodnić żadnym linkiem, jednak jako matka pracującej studentki mogę Cię zapewnić, że nikt tego nie sprawdza i nie zwraca na to uwagi. Jeśli masz pracę, pracujesz tyle godzin ile chcesz, bez żadnych limitów.
GoTTie:
--- Cytat: MargaretMitchell w 02 Gru 2007, 19:13:57 ---To co napisała Tula obowiązywało ponoć do momentu kiedy Polska przystąpiła do UE. Od tej pory studenci nie mają już limitów. Nie mogę tego udowodnić żadnym linkiem, jednak jako matka pracującej studentki mogę Cię zapewnić, że nikt tego nie sprawdza i nie zwraca na to uwagi. Jeśli masz pracę, pracujesz tyle godzin ile chcesz, bez żadnych limitów.
--- Koniec cytatu ---
i to jest prawidlowa odpowiedz, post z nyidanmark stosuje sie do studentow z po za UE.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej