Ogólne > Edukacja
Nauka jezyka dunskiego
Bella:
Magda Glowa do gory, zniechecenie nie pomaga w nauce. Ja nauczylam sie dunskiego w rok (mam studieprøve). Nie mowie ze bylo latwo, ale nie spedzalam 4-5 godzin dziennie na nauce, tylko gadalam z moja sasiadka. To starsza pani - uwielbia pogaduszki, a ze troche przyglucha to musialam czesto powtarzac co pomoglo w cwiczeniu wymowy :)
MagdaP:
Bella dziękuję - widać są wyjątki ( bystre wyjątki :) ) co daje nadzieję. Powinien mi wystarczyć przykład mojej kuzynki, która pięknie mówi po duńsku co pozwala jej pracować jako pielęgniarka. Jak miała głuchego pacjenta, to nie był w stanie odczytać z ust Dunki co ona mówi tylko wolał słuchać (wpatrywać się w mowę ust) mojej kuzynki i to właśnie ją rozumiał-oczywiście, że można zawładnąć duńskim ale moja kuzynka jest tu 11 lat :) Nie dodaje to optymizmu :)
ratmed:
bardzo bardzo dzieki wybieram sie z rodzina do danii i szukalem gdzie moge znalesc strony do nauki j. dunskiego dla dzieci. Jest rewelacyjna. jeszcze raz dzieki :) :) :)
magraf:
Ja własnie słucham płyty z podstawowym duńskim z EDGARD'a.Masakra....az mi sie płakac chce nad tym językiem.Na szczęście angielski znam :)
Chyba,że jestem zbyt ambitna....i chciałabym nauczyć się duńskiego w jeden dzień,co oczywiście jest niemozliwe.
Ale nauczyć się dunskiego w rok to chyba wyczyn nr1!!!
Gratuluję i cholernie zazdroszczę ::)
Klingon:
--- Cytat: magraf w 13 Sty 2008, 21:14:18 ---Gratuluję i cholernie zazdroszczę ::)
--- Koniec cytatu ---
Aż tak pięknym językiem to duński nie jest. ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej