Ogólne > Edukacja

Nauka jezyka dunskiego

<< < (2/38) > >>

Thunder86:
No to jest pewne pomysl co by bylo jakby Duńczyka pół roku uczyl polskiego śląza i drugie pół kaszub..Zapisałem sie na ESKK ale nie iwem czy dobzre zrobiłem.Ale u mnie w miescie poza angielskim,niemieckim-ktore znam dobrze to jest tylko francuz i hiszpan,a mnie zawsze interesowąly języki"niszowe",ze uzyje takiego slowa a poza tym za pare miesiecy planuje wyjazd zagranice i znajomosc chocby paru słów w dowolnym jezyku europejskim napewno nie zaszkodzi,co nie znaczy że odwazyłbym sie pojechac do obcego karju bez znajomosci,chocby komunikatywnej jezyka tego kraju

mawi:
eskk  to dobry pomysł .  potrzeba dużo chęci, zaparcia i samodyscypliny powodzenia ,

Thunder86:
No mam nadzieje,ale tak czy inaczej nie naucze sie jezyka obcego bez kontaktu z tv w tym jezyku i wyjazdem do tego kraju.pozdro!

Tina:
Witam uwazam ze nauczenie sie jezyka dunskiego samemu majac kasety jest nie mozliwe. Przynajmniej na poczatku. Nikt cie nie poprawi a jak sie raz czegos zle nauczysz wymawiac zle to pozniej bedziesz mial klopot. A w dunskim bardzo wazna jest wymowa. Ile razy ja slyszalam jakies slowko i myslalam ze poprawnie a faktycznie to sie okazalo ze zle slyszalam i zle wymawiam. Ja tez kupilam ten kurs ale ja juz uczylam sie dunskiego w dani i jest mi latwiej. Chociaz tez brak mi samodyscypliny i skonczylam na 3 zeszycie. Ale zycze ci powodzenia moze jestes dobry w nauce jezykow :)

Klingon:
Online duński słownik
http://www.dsn.dk/
potem wybierz
Retskrivningsordbogen

Ostatnio będąc w Polsce znalazłem duński program radiowy na długich falach. Ale jest to trochę niebezpieczne - można nauczyć się nieznanego języka. ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej