Ogólne > Edukacja

Nauka jezyka dunskiego

<< < (3/38) > >>

Thunder86:
Napewno w oparciu o kasety i suchy tekst jest niemozliwe,ale...lepiej robic to niz nic,a poza tym  ma sie przynajmniej jakiś zasób słówek i podstaw gramatyki.

mawi:

--- Cytat: Thunder86 w 12 Lis 2007, 14:59:17 ---Napewno w oparciu o kasety i suchy tekst jest niemozliwe,ale...lepiej robic to niz nic,a poza tym  ma sie przynajmniej jakiś zasób słówek i podstaw gramatyki.

--- Koniec cytatu ---
  racja ;D

marta_malgorzata:
 ;)

orimpl:
Duński syntezator mowy:
http://adgangforalle.dk/

Pobieramy program (klikamy "Hent fjernbetjeningen her...") i instalujemy go.

Użycie:
Zaznaczamy tekst, lub kopiujemy go do schowka i klikamy przycisk w programie i po chwili słyszymy mowę.

Bardzo sie przydaje do nauki wymowy.

Pozdrawiam

Jomir:
Ja sie rowniez obawiam, ze samodzielna nauka dunskiego nie da mozliwosci mowienia po dunsku.
Tu sa strasznie wazne niuanse...
Czasem do bolu cos powtarzam, i mysle, ze jestem perfekcyjna, a moj maz wciaz mnie poprawia, twierdzac, ze mowie cos zupelnie innego.
Zdarza sie, ze prawie ze lzami w oczach stwierdzam, ze nie slysze roznicy miedzy tym co ja mowie, a co on...

W Polsce mamy jedno a, jedno e, jedno i...
Tu sa trzy rozne e, trzy rozne i....

Za trzy tygodnie mam test po module 2... w dalszym ciagu musze sie bardzo starac, bym byla zrozumiana, gdy cos mowie lub czytam....
Nawet, pomimo iz pierwszy modul robilam w KISSIE (kiedys najlepsza szkola w Danii, w kwestii wymowy), mam meza Dunczyka, z ktorym zaczelismy mowic w domu po dunsku  i tesciow, z ktorymi moge rozmawiac tylko po dunsku....
Droga wciaz daleka, chociaz poswiecam na nauke okolo 4-5 godzin dziennie..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej