Ogólne > Edukacja

Nauka jezyka dunskiego

<< < (17/38) > >>

mala_z_Aarhus:
Net Dansk w Årshus Sprogskolen (teraz nazywa sie Lær Dank).
Chat i rozmowy z lektorem. Trzeba posiadac CPR, aby lekcje byly no prawie bezplatnie. 

gringo:
www.dansk.nu

logowanie:
brugernavn: Vuc Vest Hold 1
Kodeord: 123456

swietne materialy do samodzielnej nauki ze szkoly dunskiego dla obcokrajowcow: sluchanie, mowienie, gramatyka...dla pocztkujacych jak znalazl.

poleccie mi prosze jakies dobre szkoly dunskiego dla obcokrajowcow. albo moze inaczej: obojetnie jakie szkoly, bo wszystkie beda lepsze od tej w ktorej teraz jestem:(  moze znacie tez cenniki za lekcje w tych szkolach? nie jestem zameldowana w danii, mieszkam w okolicach esbjergu. 
z gory dzieki

Poli:
Witam wszystkich  ;)

Uczeszczam do sprogskole  , zaczelam pod koniec stycznia i mam juz dosc, ostatnio musialm sie prawie prosic o nastepny egzaim , a trwalo to dwa tygodnie  ???. Nie mam pojecia, dlaczego tak utrudniaja zycie studiujacym tam .
Takze, zeby przejsc na nastepny test musze czekac te cholerne 3 miesiace. Nie wazne, ze sie nudze i przerabiam drugi raz ta sama ksiazke, takie sa zasady , jak to mowia  >:(. Obecnie zaczelam 4 moduł, jestem na DP3, i mam nadzieje, ze teraz bedzie sie cos dzialo.
Czy ktos moze skoczym modul 6 ? - Studieprøven , podobno jest trudny , ale nie mam pojecia, dunczycy potrafia przesadzac.

Ogolnie z porozumiewaniem sie po dunsku nie mam problemow, gorzej gramatycznie, wszystko mi sie kielbasi  :-[

Tula:

--- Cytat: Poli w 01 Lis 2008, 21:25:48 ---Witam wszystkich  ;)

Uczeszczam do sprogskole  , zaczelam pod koniec stycznia i mam juz dosc, ostatnio musialm sie prawie prosic o nastepny egzaim , a trwalo to dwa tygodnie  ???. Nie mam pojecia, dlaczego tak utrudniaja zycie studiujacym tam .
Takze, zeby przejsc na nastepny test musze czekac te cholerne 3 miesiace. Nie wazne, ze sie nudze i przerabiam drugi raz ta sama ksiazke, takie sa zasady , jak to mowia  >:(. Obecnie zaczelam 4 moduł, jestem na DP3, i mam nadzieje, ze teraz bedzie sie cos dzialo.
Czy ktos moze skoczym modul 6 ? - Studieprøven , podobno jest trudny , ale nie mam pojecia, dunczycy potrafia przesadzac.

Ogolnie z porozumiewaniem sie po dunsku nie mam problemow, gorzej gramatycznie, wszystko mi sie kielbasi  :-[

--- Koniec cytatu ---
O studieprøven mamy osobny watek w dziale bodajze "Studia" oraz haslo w naszej portalowej wikipedii o Danii. Jest to bardzo trudny egzamin.

Wyglada na to, ze trafilas na zla szkole; ja sie w moich dwoch o nic nie prosilam, egzaminy odbywaly sie w wyznaczonych terminach.

gringo:
sluchajcie, do jakich szkol chodzicie i jakie polecacie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej