Ogólne > Edukacja

Nauka jezyka dunskiego

<< < (16/38) > >>

Jomir:
No tak, to zaraz przed :)

Katarzyna:
Heh, namolna nie bede, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze "nudansk ordbog" ulatwia znacznie nauke. Zwlaszcza kiedy jezyk nie jest juz na stopniu podstawowym.
Powodzenia na PD zycze :)

Jomir:
No, ale my mamy "Nu danske odrdbogi" i szukamy czegos wiecej.

Ja ostatnio chcialam "wytupac" (znaczy wymusic tupaniem) w ksiegarni slownik synonimow, ale maz twierdzi, ze mamy go na strychu, wiec teraz musze wytupac sobie zniesienie go ze strychu :)

Nam nie chodzi o zwykle poslugiwanie sie jezykiem.
Nam chodzi bogaty i poprawny jezyk, na takim poziomie, na ktorym moj maz informatyk juz wysiada :)
Tak jak w przypadku tego decydujacego wplywu inteligencji, w ktorym to zdaniu, za zadne skarby nie zgodzilam sie na uzycie "faktisk", bo chcialam "imidertid". Gdzie najpierw moj maz twierdzil, ze uzycie imidertil, jest nieprawidlowe, dopabuse rodzice, ktorzy wlaczyli sie w dyskusje, stwierdzili, ze mam racje, ale takich slow sie nie uzywa w jezyku codziennym.
A ja nie chce jezyka codziennego, ja chce jezyka do jakiego nawyklam.

No :) bynajmniej mi chodzi o to.

Ja bym chetnie cos takiego widziala jak slownik idiomow, zwiazkow frazeologicznych, ale przynajmniej w wersji dansk-engelsk.

darmowy kurs???:
Witam,
ja tak o tych linkach do nauki duńskiego, sprawdziłąm tylko jeden i chcę powiedzieć, że ten ang - duń nie jest bezpłatnym kursem, nawet jest tam napisane, że lesson one is free to try, kosztuje 960 dkk

dir333:
W ubiegłum roku pracowałem w Holandii, jest tam ciekawa metoda nauki języka przez net. Polega to na tym, iż lektor rozmawia(naucza) przez net  z uczniami. Czy spotkaliście cos podobnego w Dk?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej