Ogólne > Edukacja

Nauka jezyka dunskiego

<< < (19/38) > >>

Bulinka:
Czy to jest w ogóle możliwe by zapisać się na kurs językowy w Danii i tylko temu poświęcać czas zamiast np. i pracować i uczyć się jednocześnie ?

Czy też raczej na kurs może zapisać się ten kto pracuje i praca jest tu wymagana?
Moje pytania biorą się z tego maila:

" Youare able to optain language courses when you get a CPR-number. You are only to get a CPR-number when you are registret in Denmark. You need to send in an AR6 application-form and a working contract with minimum 30 hours/ weekly. Therefore you must find a enployer, who is willing to hire you."

Jejku mam nadzieję że ktoś wie z autopsi  i mi wyjaśni :)

K3:

--- Cytat: Bulinka w 24 Lis 2008, 21:44:52 ---Czy to jest w ogóle możliwe by zapisać się na kurs językowy w Danii i tylko temu poświęcać czas zamiast np. i pracować i uczyć się jednocześnie ?

--- Koniec cytatu ---

może np. pracodawca płacić za naukę..... ja tak mam... w tej chwili po 8h duńskiego dziennie 5x w tygodniu ;D

Tula:

--- Cytat: K3 w 24 Lis 2008, 21:46:12 ---może np. pracodawca płacić za naukę..... ja tak mam... w tej chwili po 8h duńskiego dziennie 5x w tygodniu ;D

--- Koniec cytatu ---
Moze tez utrzymywac Cie malzonek podczas gdy Ty sie uczysz, w sytuacji gdy Twoje pozwolenie na pobyt jest "zwiazane" z nim :).

vaxa_rys:

--- Cytat: Tula w 25 Lis 2008, 15:08:20 ---Moze tez utrzymywac Cie malzonek podczas gdy Ty sie uczysz, w sytuacji gdy Twoje pozwolenie na pobyt jest "zwiazane" z nim :).

--- Koniec cytatu ---
bądz konkubent, tylko trzeba to udokumentowac starajac sie o pobyt.

yoursoul:
Mozna jeszcze poddac sie calkowitej nauce wydajac na zycie swoje wlasne pieniadze zgromadzone na koncie bankowym .
Te same , ktorymi trzeba sie wykazac starajac sie o zgode na pobyt w Dk . Nie pamietam juz o jaka kwote chodzi , ale duuuuzo  >:(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej