Ogólne > Rodzina ...

Opieka medyczna

<< < (25/44) > >>

Solvej:
Nie obrazaj sie tylko na mnie Anetka. Ja przy pierwszym dziecku tez zwozilam syropy i tabletki z Polski. Zele na zabkowanie ...reeety, a ile mama mi tego wciskala! Wciaz to robi, ale ja po jakims czasie wynosze do apteki bo traci date waznosci ;) Nie uzywalam ani zelu, ani syropow i innych zlotych srodkow bo szybko uwierzylam w to co mowi pielegniarka i lekarze w Danii.
Napisze co sadze, ale nie przekonuje juz do swoich racji, bo sie nasluchalam - a ile od ciotki, ktora ma ponad 70 lat  :o ;D bo za Jej czasow ...  ::)

@ae@:
Rozumiem, że każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej, i wie co jest dla niego najlepsze więc stosuje takie zasady a nie inne

Niestety czesto zdarza sie ze niewiedza, przesady albo wiara w "lekarstwa na wszystko" bardzo dobrze wplywaja na samopoczucie matki ale szkodza dziecku.

Nie kazda matka wie co najlepsze dla dziecka...

anetka089:
No tak macie racje. Czyli z tego wszystkiego co wywnioskowałam leczenie "po duńsku" polega na tym jeśli samo przyszło to samo odejdzie.

Jomir:

--- Cytat: Solvej w 15 Mar 2012, 17:30:13 ---Ja bym nie uzywala zadnych syropowa a jesli jest od roku , to tym bardziej. Nie masz czopkow Panodil? Kupisz je w Danii, bo w Polsce nie maja. Oczywiscie stosowac go mozesz wtedy gdy goraczka jest uciazliwa i jesli widzisz, ze dziecko sie meczy.
Ja najczesciej daje na noc, wtedy przespi noc spokojnie.

Wlasciwie po co go podajesz jak wczesniej pisalas, ze goraczka minela, nie kaszle nie ma kataru?

--- Koniec cytatu ---
W Polsce tez mozna kupic czopki Panodilu -  to paracetamol.

Jomir:

--- Cytat: varszafiak w 15 Mar 2012, 18:26:04 ---u nas w w domu obowiazuje zasada do 38,5 nie zbijamy temperatury, ale jestesmy gotowi do szybkiej reakcji  :)

--- Koniec cytatu ---
My czekamy do 39. Lecz czasem do 39,5. Generalnie stosuje sie do zasady naszej lekarki ze szpitala: jak mala jeczy i sie slania, dam czopka nawet przy 37,5. Jak Ma sie dobrze to i do 40 poczekam.

Trzeba pamietac, ze male dzieci z reguly wysoko goraczkuja i 40 stopni u malucha to wcale nie tragedia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej