Ogólne > Rodzina ...

Opieka medyczna

<< < (34/44) > >>

Jomir:

--- Cytat: anetka089 w 29 Cze 2012, 18:46:42 ---żaden lekarz tego nie wysłuchał bo tego nie wysłucha! wyszło w krwi i na prześwietleniu płuc. Bakteryjne zapalenie płuc, już pisałam na początku.

--- Koniec cytatu ---
Badanie krwi tez zapalenia pluc nie wykazalo, a "przekazalo" jedynie informacje o infekcji w organizmie.

Jomir:

--- Cytat: MalaCzarna w 29 Cze 2012, 19:18:13 ---Anetko bardzo współczuję twojemu dzieciaczkowi, że tak bardzo musiało się męczyć i nie otrzymało pomocy w porę bo zapalenie płuc można było zatrzymać w zarodku ba nie dopuścić do tego.
Nie potrafię sobie nawet wyobrazić co wy rodzice musieliście przechodzić,jak zamartwialiście się...

Mój znajomy lekarz pulmonolog oceniając wiedzę lekarzy i pielęgniarek w Anglii
stwierdził ,,tam aż strach chorować,, ! Chyba to samo czujecie teraz mówiąc o lekarzach duńskich.

Przeczytałam twój opis z uwagą i śmiem twierdzić że pewne objawy sugerujące zapalenie w dolnych drogach oddechowych musiały być już wcześniej jak np.głębszy i nieco szybszy oddech dziecka co można zauważyć obserwując nosek i poszerzające się skrzydełka w czasie wdechu.Dziecko jakby łapie więcej powietrza poszerzając nosek. Pojawia się lekko ,prawie niezauważalny, świszczący oddech itd itp. Wy rodzice nie musicie tego wiedzieć ale lekarz owszem tak, są to pierwsze oznaki zapalenia dolnych dróg oddechowych chociaż na słuchawkę nic nie będzie jeszcze słychać.

I tutaj już powinna być reakcja lekarza!!!

Ponadto katar - bakteryjna flegma z noska spływa po tylnej ściance gardła (zapalenie gardełka,gorączka) do oskrzeli i płuc.Tym sposobem bakterie z noska dostają się do dolnych dróg oddechowych.
Flegma w płucach jest świetną pożywką dla bakterii,mają idealne warunki do szybkiego rozwoju i juuuż zapalenie gotowe.To też lekarz powinien wiedzieć.Flegma = bakterie = możliwe zapalenie oskrzeli/płuc.

Dobry lekarz powinien rozpoznać objawy zapalenia w zarodku ,podać środki bakteriobójcze i przeciwzapalne chociażby w postaci syropku .W PL bardzo dobry syrop dla malusich to Drosetux.
Chętnie ci następnym razem pomogę jeśli tylko zechcesz.

--- Koniec cytatu ---
Mala, jestem praktycznie na 300 % pewna, ze w pierwszych 3 dniach nie dzialo sie nic w plucach.
Tak jak piszesz, flegma splywala i zalegala. Ot  tyle, praktycznie rzecz normalna przy katarze. Pech chcial, ze bakterie albo wirusy sie rozwinely, ale uwierz mi, ze nie rozwinely sie w ciagu jednej doby. Blagam Cie nie siej herezji!!!!

MalaCzarna:
Jomir tu nie ma co więcej analizować i matkę denerwować oni już przeszli swoje im wystarczy stresu.
Lekarz albo lekarze,bo jak rozumiem dziecko badało kilku różnych lekarzy -wszyscy niedouczone *** >:(
Ja bez słuchawki wysłucham co się dzieje w drogach oddechowych i reaguje w zarodku,a kurcze lekarz po studiach nie potrafi ? Ty wiesz Jomir dlaczego mogę tak napisać. Nie piszcie już więcej! Bo zaraz dostanę kociokwiku!
Dziecko skrzywdzono ! Matka w desperacji zrobiła co uznała za najlepsze dla dziecka  i chwała jej za to,że nie nie dała się zwieść lekarzynom,a słuchała instynktu! 

Order dla matki!!!

@ae@:
 ;D

ayme:
W Dani jest tak, ze jeden lekarz nie bedzie podwazal opini drugiego, jesli rodzinny zdecydowal ,ze nic wam nie jest to i lægevagt tak powie, bo nie chce problemow,i jest bardzo ostrozny w wydawaniu opini, wypisywaniu lekow itp. wiaze sie z tym, ze jest tutaj olbrzymia biurokracja w szpitalu(pracuje w tej branzy)i kazdy jest rozliczany  ,ze  wszystkiego od sosuassistenta po overlæge.
nie ma to nic do rzeczy, ze jestescie Polakami, Dunczycy sa tez tak traktowani i godza sie z tym, bo nic innego nie znaja.
jak sa za granica np w Niemczech gdzie jest super opieka zdrowotna , lub w Czechach , Polsce, sa zachwyceni efektywnoscia i to panstwowej opeki zdrowotnej(byli leczeni darmowo  na niebieska karte)
nieleczone zapalenie pluc czesto prowadzi do astmy , ktora ma co drugi dunczyk , wiecie juz chyba dlaczego. :-\
ale ogolnie radze wierzyc  w samowyleczenie organizmu jak obserwuje dunskie metody leczenia:)bo nie bedziecie latac do Polski co chwila.
sama mialam zapalenie  pluc w zimie i opisalam proces leczenia na forum,przezylam je ,a juz mialam rozne mysli 8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej