Ogólne > Rodzina ...
Opieka medyczna
Reksio:
Bo to jest nowe, dopóki nie pojawi się coś następnego. A że może to potrwać kilka lub kilkanaście lat, to co? Duńczycy nie patrzą na szczegóły, to takie ich "oj tam, oj tam" ;)
santo:
Niedługo dołączymy do męża i mam pytanie odnośnie synka. Synek choruje na ostrą astmę oskrzelową i ma wadę serca. Czy muszę tłumaczyć dokumentację medyczną, czy wystarczy ksero tej polskiej ?
Synek jest po opieką Polskiego kardiologa i mieliśmy wizyty co pół roku bo wada serca się powiększa, czy podobnie będzie w Danii ? Jakiego kardiologa polecacie dla dziecka ?
Jomir:
Przetlumacz diagnoze przysiegle, skroci to diagnostyke na miejscu.
Po przyjezdzie zglos sie do lekarza rodzinnego, wysle Was do specjalisty, na potwierdzenie diagnozy.
Jezeli chodzi o prowadzenie astmy, to po zdiagnozowaniu bedzie juz Was prowadzil lekarz rodzinny - np. spirometria i dobieranie lekow na biezaco; Ale pierwszy okres powinniscie przejsc u specjalisty.
Nadzor kardiologiczny bedzie prowadzony w szpitalu, w ambulatorim kardiologicznym.
Idris:
--- Cytat: Jomir w 04 Cze 2013, 10:03:29 ---Przetlumacz diagnoze przysiegle, skroci to diagnostyke na miejscu.
Po przyjezdzie zglos sie do lekarza rodzinnego, wysle Was do specjalisty, na potwierdzenie diagnozy.
Jezeli chodzi o prowadzenie astmy, to po zdiagnozowaniu bedzie juz Was prowadzil lekarz rodzinny - np. spirometria i dobieranie lekow na biezaco; Ale pierwszy okres powinniscie przejsc u specjalisty.
Nadzor kardiologiczny bedzie prowadzony w szpitalu, w ambulatorim kardiologicznym.
--- Koniec cytatu ---
W sumie Jomir odpowiedziala Ci na pytanie. ja dodam od siebie. Najlepiej przetlumacz cala dokumentacje medyczna dziecka. Jesli bedzie tylko ksero polskiej to i tak bedziesz musiala przetlumaczyc na miejscu a koszta sa o wiele wieksze.
Co do kardiologa. My bylismy a wlasciwie ciagle jestesmy pod opieka ambulatorium kardiologicznego dla dzieci w Rigshospitalet , i chociaz nie pamietam nazwiska lekarza to i tak nie ma to wiekszego znaczenia, bo jestem swiecie przekonana, ze akurat tam kazdy jeden lekarz jest swietny.
Po przyjezdzie do Danii zglos sie do lekarza rodzinnego z dokumentacja, ten da skabusewanie do ambulatorium. Jedyne co to niestety okres oczekiwania jest dosc dlugi. Choc to tez zalezy od choroby i stanu dziecka.
Jomir:
Mojej przyjaciolki coreczka, ma przerosnieta zastawke, i jest pod opieka Hvidovre. Tez sobie bardzo chwali.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej