Ogólne > Rodzina ...
Opieka medyczna
dorissa79:
Autorka zapytania napisala wyzej, ze ona i corka sa na dunskim ubezpieczeniu meza w Polsce, a w takiej sytuacji nie ma zadnego problemu z zamowieniem dla nich niebieskich kart w Udbetaling Danmark.
Derudover kan du have ret til et kort, hvis du er statsløs, konventionsflygtning eller familiemedlem til en dansk sikret.
Maz jest tutaj dansk sikret w tej konkretnej sytuacji.
I tak przy okazji, z tym bor i Danmark podkreslonym w poscie wyzej, to tak nie do konca jednoznaczne, bo nawet jesli maz nie ma w Danii adresu zameldowanego w folkeregister, czyli posiada tzw. særligt sundhedskort z polskim adresem, to zarowno on i zona i dzieci nadal maja prawo do niebieskiej karty z Danii. Przerabiane w praktyce :)
roga:
Tylko uzupelninie: bez wzgledu na to czy tutaj pracujcy mąż ma zameldowanie czy nie, moze otrzymac særligt sundhedskort, ktora upowaznia do ubezpieczenia najbliszej rodziny pod warunkime ze czlonkom rodziny nie przysluguje ubezpieczenie w Polsce. Rownoczenie z wnioskiem o særligt sundhedskort mozna zlozyc wniosek o "niebieska karte" dla siebie i czlonkow rodziny.
lemon:
Witam serdecznie wszystkich
doncia5:
Szukam dobrego specjalisty od usuwania znamion, może być też w Polski, bo od czasu do czasu tam bywam. Ogólnie problem jest dość duży, także nie chciałabym iść do pierwszego lepszego lekarza, wolę wcześniej zrobić wywiad co i jak
marianosek:
Na złotej w warszawie jest dobra klinika medycyny estetycznej, ja tam usuwałam znamiona skórne za pomocą lasera co2 zabieg udany, problem z głowy, także mogę polecić. Klinika się nazywa elite. Nie wiem czy akurat tej region polski cię interesuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej