Ogólne > Rodzina ...

Opieka medyczna

<< < (11/44) > >>

Solvej:

--- Cytat: EUZEBINA w 29 Sie 2009, 17:39:35 ---żółta karta jest na osobę ,której imię i nazwisko na niej widnieje!

--- Koniec cytatu ---

Nie prawda. Moga korzystac goscie. Korzystala z niej moja mama ,ciocia... Nikt nie robil problemu gdy przyszly po porade.

Solvej:

--- Cytat: klaudyna w 14 Wrz 2009, 15:37:50 ---Co do wyboru lekarza!!!

Bywa z tym roznie, w zaleznosci od Kommuny.
Ja osobiscie 2 razy zmienialam Kommune co oczywiscie wiaze sie ze zmiana zoltej karty. W jednej nie pytano sie mnie o lekarza. "Przydzielono" mnie do jakiejs przychodni i tyle. Bez podania nazwiska konkretnego lekarza.
W drugiej natomiast, zapytano czy chce kobiete czy mezczyzne lekarza. Po otrzymaniu zoltej karty, dowiedzialam sie jak sie nazywa moj lekarz.

--- Koniec cytatu ---

Teraz mozna rejestrowac sie przez internet i wybor lekarza jest dobrowolny.

Jomir:
Taaa... w mojej komunie do wyboru sa cale dwie przychodnie. Z czego jedna ma komplet pacjentow i nie przyjmuje nowych...
Rzeczywiscie do wyboru do koloru  ;D

Jeno z kolorem sie zgadza :) w tej drugiej pracuje hinduska lekarka, wiec troszke odmiany kolorystycznej  ;D
Nota bene :) Nasza hinduska skonczyla medycyne w Warszawie, wiec swojska jest kobitka  :D

Ale fakt, ze mieszkam w jednej z najmniejszych dunskich komun.

klaudyna:

--- Cytat: **Aneczka** w 14 Wrz 2009, 15:53:59 ---Tak Zelandia wybor lekarza jest dobrowolny, ja dostalam caly wykaz z nazwiskami i adresami, takze do koloru do wyboru, potem tylko telefon do komuny i mowisz jakiego chcesz... :D

--- Koniec cytatu ---

No, mozliwe, ze tak teraz jest.ALe jak widac z innych wypowiedzi,  mozliwosc wyboru bardzo czesto bywa tylko teoretyczna. 
 Zaznaczyc nalezy jeszcze, ze Kommuny bywaja rozne a przede wszystkim rozne osoby tam pracuja i maja rozne "widzi misie". Zapewne nie jedna/nie jeden sie z tym spotkal/a.

EUZEBINA:
trochę to dziwne z tym ,że na jedną kartę leczy się kilka osób!wiem ,że ja kiedyś jak jeszcze nie miałam karty chciałam uzyskać poradę na męża kartę,nie dało rady!może poprostu oni nie za bardzo wiedzą czy nazwisko i imię na karcie należy do kobiety czy do mężczyzny? ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej