Ogólne > Rodzina ...

Opieka medyczna

<< < (17/44) > >>

Solvej:
Uprzedzily mnie z odpowiedzia :)

fella tak jak Ci radza, najpierw wizyta u rodzinnego :)

lebowski:
Witam,
jesteśmy w podobnej sytuacji co fella i jej mąż. Różnica polega na tym, że jestem w Danii od dwóch tygodni. Jutro odbieram CPR, zółta karta pewnie przyjdzie pocztą:)
Moje pytanie polega na tym, czy wiedząc jakie badanie mam mieć przeprowadzone w kierunku leczenia bezpłodności, mogę poprosić lekarza o skabusewanie, czy też muszę przechodzić wszystkie procedury badań ginekologicznych od nowa. No i oczywiście, czy ubezieczenie zdrowotne obejmuje tego typu badania. Nie jesteśmy Duńczykami i raczej nie jest w "ich interesie", żeby było nas więcej:) Dziękuję za każdą informację. Pozdrawiam.

anha:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Moje pytanie polega na tym, czy wiedząc jakie badanie mam mieć przeprowadzone w kierunku leczenia bezpłodności, mogę poprosić lekarza o skabusewanie, czy też muszę przechodzić wszystkie procedury badań ginekologicznych od nowa.
--- Koniec cytatu ---
Lekarz rodzinny zleci badanie hormonów (kobieta) i nasienia (mężczyzna).Można też od razu poprosić o skabusewanie do ginekologa.

--- Cytuj (zaznaczone) ---Nie jesteśmy Duńczykami i raczej nie jest w "ich interesie", żeby było nas więcej:)
--- Koniec cytatu ---
To nie ma znaczenia.Mam znajomych,którzy przeszli przez inseminacje,in vitro i oboje są Polakami.

--- Cytuj (zaznaczone) ---No i oczywiście, czy ubezieczenie zdrowotne obejmuje tego typu badania
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli go się ma to żaden problem.

angi:

--- Cytat: Zelandia w 22 Wrz 2009, 22:14:34 ---Witaj

Tez chodzilam na takie wizyty do fizjoterapeuty, chyba 4 lata temu. Placilam na ostatniej wizycie mala sume - okolo 200-300 kr. o ile dobrze pamietam, nie bylo to duzo.
FOrmularzy nie wypelnialam, ale moze zapytaj lekarza kierujacego?
Pozdrawiam
 i jeszcze cos.... ja dostalam taki jakby "karnet" od lekarza, w ktorym po kazdych masazach notowano w nim.

--- Koniec cytatu ---

jezeli chodzi o fizjoterapeute .. to trzeba placic, jednakze masz znizke z powodu skabusewania od lekarza rodzinnego, ekstra znizke mozna jeszcze uzyskac majac forsikring Danmark.

anha:

--- Cytuj (zaznaczone) ---jezeli chodzi o fizjoterapeute .. to trzeba placic,
--- Koniec cytatu ---
Trzeba?
Ja nie płaciłam.Może dlatego,że to związane bylo z chorobą przewlekłą.Skabusewanie dostałam od reumatologa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej